Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megsem nekem valo a programozas?

Megsem nekem valo a programozas?

Figyelt kérdés
Masodeves vagyok egyetemen es eljutottunk a design patternekhez. A patterneket (+polymorfism, interface) ertem de gyakorlaton illetve neten is szog egyszeru peldekat latok, fogalmam sincs hogyan tudnam ezeket felhasznalni egy bonyolultabb programhoz. Ket hete ulok egy beadandon, egy "social media" konzolos programot kellene megirni graphal de fogalmam nincs hogyan kellene normalisan megirni (az en takolt kodomat nem szamolom). Eddig nagyon konnyen ment minden, (algoritumsok is) de ugy latom ez az absztraktacio kifog rajtam es elegge el vagyok keseredve.
2019. ápr. 3. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak gyakorlat kérdése a dolog, nagyon az elején vagy még, persze hogy nem látod még át. A programozás tanulási görbéje az elején elég meredek, többnyire az eszközöket próbálják megismertetni - problémák nélkül, vagy csak nagyon felületesen, mintha olyan embernek mutatnál csavarhúzót aki életében nem látott még csavart. Persze hogy rázza majd a fejét. Ha érdekel a programozás ez ne vegye el a kedved, idővel tiszta lesz minden, csak csinálni kell - de hát pont erre van az egyetem.
2019. ápr. 3. 22:11
 2/5 anonim ***** válasza:
48%
Egy idézettel válaszolnék: "There isnt's any shame in being weak, the shame is in staying weak". Másszóval ülhetsz és sajnáltathatod magad, mert sérült a kis önérzeted és mégse te vagy a világ legtehetségesebb programozója, vagy elkezdhetsz keményen gyakorolni, és megtanulni amit kell, azt is, ami neked nagyon nehéz.
2019. ápr. 4. 05:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az elején nekem is nehéz volt bármilyen programot megírni, aminél nem volt pontosan megmondva, hogy ezt, ezt, ezt és ezt kell csinálja. Utána belejössz majd, nyugi. Ha az algoritmusokkal is jól boldogultál, akkor biztos van logikád hozzá, szóval e miatt nem kell aggódni.

Amit én csinálok, amikor neki kell kezdjek valaminek, és nekem eddig mindig segített az az, hogy fogok egy lapot és felírom, hogy mit szeretném, hogy csináljon a program. Ha ez megvan, akkor pedig csoportosítom ezeket modulokba, egy-egy modult részletesebben leírok, hogy milyen fontos funkciói kell legyenek, nagyjából milyen függvények kellenek nekem. Ha ez is megvan, akkor pedig megtervezem azt, hogy az adatot hogyan akarom tárolni és ez alapján kiegészítem a moduljaimat.

Így kapok egy tervet, hogy mit akarok csinálni és agyban már kész is van minden. Ehhez a kódot már nem nehéz hozzáírni.

2019. ápr. 4. 07:03
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Mégsem.
2019. ápr. 4. 17:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért nagyon más képesség, hogy tudsz algoritmizálni meg meg tudsz tervezni.

A legjobb, amit tehetsz, hogy fogsz egy papírt-tollat és lerajzolod, ha tudod mi az az UML diagram, akkor már tervezd azzal. Első körben az is jó, ha fellistázod, hogy mik kellenek neked és az mit kell tudjon.

2019. ápr. 4. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!