Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha mérnökinformatikán mégsem...

Ha mérnökinformatikán mégsem jön be igazán a programozás, akkor milyen irányba mehetek tovább az IT-n belül?

Figyelt kérdés
És valami olyan,amit azért megfizetnek annyira mint egy programozót.
2019. jan. 5. 17:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Akkor megpróbálkozhatsz a marketinggel ha jó a dumáló képességed.

De könnyű eldönteni melyik irányba érdmes menned, válaszd ki az alábbi közül a neked szimpatikusat:

- iPhone X

- Samsung S8

- Xiaomi MI Mix 2

2019. jan. 5. 19:09
 2/10 Derwer ***** válasza:
Mérnök informatikus rengeteg mást is tanul mint programozás. Nagyon sokmindent mást...
2019. jan. 5. 19:15
 3/10 anonim válasza:

BME-n vagyok másodéves mérnökinfós. Megnyugtatlak, az ismerőseim közül max 2 ember akar 10-ből pl szoftverfejlesztő lenni Én sem akarok az lenni.

Lehet pl hardvert is programozni, foglalkozhatsz hálózatokkal, lehetsz manager, foglalkozhatsz rendszerek modellezésével, lehetsz tesztelő, ott van az adatbányászat stb... Engem személy szerint a big data és a mesterséges inteligencia vonalak érdekelnek.

Próbálj utánanézni, hogy mi az amit szívesen csinálnál, tájékozódj. Tényleg nagyon sokan vannak akik nem szeretnének csak programozással-fejlesztéssel foglalkozni.

2019. jan. 8. 03:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Utolsó és ezt máshol is megtehetem? Mármint ezeknek az oktatása csak a BME-n van rendesen vagy máshol is ahol mérnökinfó szak van? Most én konkrétan a Pannónia szeretnék menni vagy talán Széchenyire.
2019. jan. 9. 06:54
 5/10 A kérdező kommentje:
*Pannon Egyetem :D
2019. jan. 9. 06:55
 6/10 Derwer ***** válasza:
100%

A Mérnök informatikusnak ez a léynege, hogy sokfelé, mérnöki pályára tovább lehet menni. Ez nem programozó matematikus vagy hasonló.

Óbudai Egyetemen is sokfelé lehetett menni:

Programozás (C#, Assembly, Hardver programozás)

Robotika

Hálózat

Biztonságtechnika

stb, mikor milyen sazkirány indult, de midnegyiknek az alapjait megkapod alapképzés során.

2019. jan. 9. 16:03
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem, és mennyivel nagyobb előnnyel indul az,aki egyből a programtervezőire megy mivel már középiskola végén tudja, hogy a szoftverfejlesztés érdekli? Illetve sokkal többet kell-e dolgoznom ahhoz,hogyha mérnökinfóról mégis úgy döntők hogy programokat akarok tervezni? Mert nyilván most még nem tudom eldönteni, hogy pontosan mi az ami ezen belül erdekelne.
2019. jan. 9. 18:18
 8/10 Derwer ***** válasza:

Ez egy apróság. Szerintem.

Ha valamihez kedved lesz, jó leszel benne. Ha jó vagy benne akkor még no pára, jó lesz sorod az ITban.

Mérnök infó a legjobb informatikus szak. Ez tuti, én is mérnök informatikusként végeztem, úgyhogy nem is lehet másként :D

2019. jan. 9. 18:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm, még annyi mivel làtom hogy te tényleg benne vagy a témában és értelmes válaszokat adsz mindenhol (meg persze itt a többi kommentelő is) az lenne a kérdésem hogy 2 egyetem közül melyik és miért? Pannon/Széchenyi? Illetve nagy-e a különbség? Ez a kettő jönne számításba nálam, tudom hogy BME nagyon jó meg minden, de Pestre nem akarok menni,Debrecen meg Szeged pedig elég messze lenne tőlem.
2019. jan. 9. 18:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Mérlegeld, hogy biztos nem szeretnél-e Pestre jönni. A VIK kollégiuma nagyon jó ha sikerül bekerülnöd. Én is jó messziről tanulok ott, de úgy gondolom hogy pár évet eltölteni egy (egyébként jó kollégiumban, barátokat, élményeket szerezve) megéri ha a jövőm függ tőle.
2019. jan. 17. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!