Milyen eszköz kell nekem ahhoz, hogy okostelefonnal el tudjak indítani egy vízforralót?
Nos, nekem van egy ötletem, de szerintem kivernéd vele a biztosítékot a tanárnál!
Teszel egy telót a forralóba, amit felhívsz. A forralós teló hangszórójának a helyére kötsz teljesítmény-tranzisztor segítségével egy önnfentartó kapcsolásba kötött relét, ami zárja a forraló kapcsolóját.
Egyébként az milyen tantárgy? :D
Az okostelefonnal indítás mit jelent?
Ha bárhonnan a világból el kell tudnid indítani, akkor, igen a wifi a megoldás, pl. egy NodeMCU mikrovezérlővel, de kell egy állandóan elérhető fix ip cím vagy domain név.
Ha csak a szobából kell elindítani, akkor bluetooth elég a mikrovezérlőhöz.
A kezelőfelület az első esetben a NodeMCU által szolgáltatott weboldal lesz, a telefonon böngészőből érheted el. A második esetben kell egy kis alkalmazást írnod a telefonra mondjunk Javaban.
Egy harmadik megoldás lehet, hogy a mikrovezérlőhöz gsm modult teszel + egy sim kártya, a saját telódról küldesz egy smst és az indítja a vízforralót.
Ja, igen mindhárom megoldáshoz kell egy relé, ami kapcsolja a hálózati feszültséget.
Sonoff basic.
Rá Tasmota, abban minden benne van, a WEB lap is.
Részletesebben Google: sonoff tasmota
vagy okosotthon
Ha a kérdés így van megfogalmazva, a legegyszerűbb megoldás erősen megfogni az okostelefont, és megnyomni vele a forraló kapcsolóját.
Ha esetleg más választ vár a tanár, más kérdést kell feltennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!