Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Raspberry Pi-hoz van hasonló...

Raspberry Pi-hoz van hasonló eszköz?

Figyelt kérdés

Egy olyan eszközt keresek ami hasonlít a Raspberry Pi-hoz de nekem csakis arra kell, hogy egy linux disztró fusson rajta.

Szóval nincs szükségem a GPIO 40pin-re mert nem fogok rákötni se kijelzőt se kamerát se semmit.

A lényeg ami kell rá internet (WiFi vagy RJ45-ös csatlakozó) és 1-2 USB port.

Van ilyen eszköz hasonló árban?

2019. febr. 19. 15:10
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem oda írni, hogy torrentek 48 órában való seedelésére kellene.
2019. febr. 19. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Azt írod, "hasonló árban", de akkor miért zavar az a pár extra csatlakozó? Így legalább meggondolhatod magad később, és bővítheted.

De guglival keresheted így az alternatívákat: single board computer

De azokon lesz olyan csatlakozó, ami nem kell neked. Vagy építhetsz sajátot, csak nem éri meg szenvedni vele, az RPi már egy kiforrott eszköz.

2019. febr. 19. 15:19
 3/8 anonim ***** válasza:

"egy linux disztró fusson rajta"

A másik, hogy az RPi-hez tartozik egy rá optimalizált Debian változat. Szerintem nem szeretnél még egy nagygépre szánt disztróval is szívni.

2019. febr. 19. 15:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Van például ez a Rock64 Media Board:

[link]

Integrált wifi nincs benne, de Debian fut rajta. Igaz ezen is van I/O csatlakozósor, de azt én se értem ez miért zavar.

2019. febr. 19. 15:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"torrentek 48 órában való seedelésére kellene"

Naponta? :))

Vegyél egy USB-s routert, tegyél rá egy megfelelő OpenWRT (Linux) firmware-t, és kb. meg is vagy.

2019. febr. 19. 16:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hardkernel.com

Válassz....

2019. febr. 19. 18:18
 7/8 anonim ***** válasza:

"Hardkernel.com" - Ez nagyon jó link.

Az előző válaszomat kiegészítendő: Lehet, hogy még a saját meglévő routered is meg tudná csinálni a seed-elést. (Ha van.)

2019. febr. 20. 11:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért írtam van rock64 raspberry odroidbol is van nekem

Az odroid a legjobb van minden hozzá stabil tuti. Anno serverkent is hasznaltam .

2019. febr. 20. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!