Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szóval, Milyen nyelvet éri...

Szóval, Milyen nyelvet éri meg tanulgatni?

Figyelt kérdés
Nos hát.. Imádom a szöveg alapú, avagy az ilyen management játékokat ahol termelned kell, eladnod, vásárolgatnod hogy fejlődhess, szintet léphess és arra gondoltam, mi lenne, ha egy nyelvet elkezdenék tanulni és megpróbálnék csinálni egy sajátot, alap ilyesmi jellegű játékot? Csak a magam szórakoztatására, a nyelv tanulására használva. Felkelt bennem ez iránt a kíváncsiság. ^_^
2019. márc. 10. 20:42
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Mellesleg azt, hogy fájlba írni hogy lehet és annak a tartalmát beolvasni én is tudom hogy lehet (mint írtam), szimplán azt nem hogy azt hogy lehetne változóként kezelni. De nem baj ha elsőre nem sikerül értelmezni amit írtam.
2019. márc. 11. 08:30
 12/19 anonim ***** válasza:

Használhatsz szövegfájlt:

[link]

Vagy adatbázist, ehhez az SQLAlchemy -t ajánlom:

[link]

2019. márc. 11. 12:59
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi, este meglesem :) ment a +
2019. márc. 11. 13:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Szóval, minden héten van egy ilyen kérdés, ahol válaszokat találsz, kezdd el Python-al azt csumi
2019. márc. 11. 15:14
 15/19 anonim ***** válasza:

A programozást nem játékprogramokkal kezdi az ember.

Először is, ahogy írták, legalább egy középfokú angol szükséges hozzá, mert a dokumentációk 90%-a csak angolul van meg, azon kívül egy szakmai fórumon is százszor gyorsabban kapsz választ angolul.

Másodszor előbb az alapvető programozási technikákat, az algoritmizálást tanuld meg, majd írj pár kisebb programot (pl. egy számológépet) és csak utána kezdj neki a játékok írásának.

2019. márc. 12. 09:49
 16/19 anonim ***** válasza:

Ez egy elég egyszerű koncepció sokan HTML + JS kombóban csinálnak hasonlókat. Van aki pythonban, C#-ban (unity, .netcore), C++-ban (unreal, native) ... valósítja meg ezeket.

Nem degradálni akarom az ötletedet, csak elmondom, hogy ez a koncepció annyira "egyszerű", hogy kb mind1 mit választasz szinte bármiben megtudod valósítani. Na és akkor itt jönnek a kérdések. Böngészős legyen? mobilon futtatható legyen? milyen grafika? háttér számítások? Idle game?

Igazából itt nem is a programozás lesz a legkritikusabb pont, hanem a kódoláson túli elméletek, hogy MVC ECS Objemtu Orientált lesz e...

Tehát 10001 módon megtudod tervezni és megvalósítani ez nem kérdés, viszont az út amit bejársz a célig az nem mind1!

2019. márc. 19. 07:04
 17/19 A kérdező kommentje:

"Csak a magam szórakoztatására, a nyelv tanulására használva." így nem jelent problémát az ötlet, mivel tanulásra volna alkalmas. Eddig HTML+JS-t használtam, localstorage-be mentettem pár dolgot, de ezeket gombokkal oldottam meg, nem pedig szöveggel/loggal stb, nem csináltam menüket sem semmi. Épp ezt szeretném megkerülni azzal, hogy szövegalapúvá tenném. Pl # sell wood 100, értelemszerű mit csinálna.

Vagy # buy iron 15 . Szintén egyértelmű. Szóval ilyen "konzolos"-ra lenne tervezve ami HTML JS-el nem igazán tudom, hogy lenne megvalósítva. Van egy oldal, az "adarkroom", ami hasonló ötlet, csak gombokkal és persze kisebb történettel, több funkcióval stb..

2019. márc. 19. 16:31
 18/19 A kérdező kommentje:

Pythont már én is néztem, ki is próbáltam vele, viszont megnehezíti a dolgot az, hogy nincsen benne Switch (case), aminek következtében rengeteget kell if-elnem :/ C#-ot is néztem a konzolos applikációt, ott is hasonló a helyzet. Ott az adatok lementését/beolvasását nem tudom megoldani. Lementettem fájlba az értékeket, beolvastattam vele. Lementettem egy TXT-be, amit ha megnyitok benne is van külön sorba hogy

10

15

20

stb, de mikor beolvasom (és intté konvertálom) őket, nem működik. (akár konvertálom akár nem). Szóval ez itt egy kisebb bukkanó (kb 1 hetes bukkanó xd)

2019. márc. 19. 16:35
 19/19 A kérdező kommentje:
C++-t pedig soha életemben nem használtam. :D
2019. márc. 19. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!