Külföldi nyaraláskor van érte tanulgatni az ország nyelvét is, vagy elég az angol?
Figyelt kérdés
Most nem angol nyelvű országra célzok.Azért kérdezem,mert az angolt sok helyen értik.Szerintetek értékelik azért,ha valaki "makog" a nyelvükön,vagy nekik az is mindegy,ha angolul beszélnek?2014. aug. 2. 13:22
1/6 A kérdező kommentje:
*értelme
2014. aug. 2. 13:23
2/6 anonim válasza:
Szerintem nincs.
Egy pár szót azért nem árt ha tudsz (köszönés, köszönöm, segítség, hol van, mennyibe kerül... stb.)
3/6 A kérdező kommentje:
Úgy értettem én is,igen,hogy csak pár szót,kifejezést.
2014. aug. 2. 13:32
4/6 anonim válasza:
Persze, hogy érdemes..
Sokra tudják értékelni, még ha csak bután, ügyetlenül ejted ki, de akkor is, vetted a fáradtságot, és tanultál valamit a nyelvükből.
Továbbá mentőöv tud lenni, egy "merre van a wc" mondat ismerete..
5/6 anonim válasza:
Én szoktam. Pl. olyan országokban érdemes, ahol tipikusan nem szólalnak meg angolul (pl. ha egy külföldi magyar kisvárosba érkezik:D:D).
Vilniusban voltunk tavaly, tanultam litvánul pár szót, mert csak oroszul és németül beszélnek, én egyiket sem...szóval megérte:)
De mondjuk horvátok is nevettek, ha horvátul mondtam egy-két szót.
Szerintem funból megéri megtanulni néhány kifejezést:)
6/6 anonim válasza:
Jó reggelt, napot, estét kívánok!, Kérem!, Köszönöm! Viszontlátásra! SÖR, Kenyér. Ezeket mindig érdemes megtanulni. Ugyanis máshogy állnak hozzád, ha vetted a fáradtságot és megtanultál pár szót. A kenyér, és főleg a sör, pedig mint alapvető a túléléshez nélkülözhetetlen élelmiszerek kellenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!