Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozás nehéz?

A programozás nehéz?

Figyelt kérdés
A szakgimnáziumban sokat kell tanulni ha infó tagozatra megyek? Heti 9 órában fogom tanulni az informatikát.

2019. márc. 10. 17:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A lényeg hogy nem nehéz középiskolai (szakgimnázium) szinten a programozás annak aki reál beállítottságú
2019. márc. 10. 22:26
 12/14 Alex Fly ***** válasza:

Attól függ...

Ha a triviális "Hello world" a feladat, azt fél óra tanulás után 3-4 nyelven meg tudod oldani.

Ha az a célod, hogy quasi bármilyen feladat megoldására el tudj készíteni egy programot, akkor ez akár évekbe is beletelhet egyetlen nyelv esetében is.

2019. márc. 11. 12:09
 13/14 anonim ***** válasza:

A programozást nem úgy tanulja az ember, mint a történelmet, hogy megjegyez és visszamond adatokat.

A programozásnál a lényeg, hogy algoritmizálni tudj, a feladatot részekre bontani, illetve jó logikai érzék kell hozzá. Az egészet csak akkor érdemes csinálni, ha érdekel és szereted.

Ha valaki nem szeret kódolni, abból sosem lesz jó programozó.

2019. márc. 12. 09:45
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy szeretem-e. Még nem nagyon csináltam ilyet. De szerintem érdekel.
2019. márc. 12. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!