Létezik unalmasabb dolog a programozásánál?
Mondjuk valaki veszélyes elitélt magánzárkában és naponta 3 szor adnak neki egy enni egy résen keresztül azt leszámítva a falat bámulja.
Ilyesmire gondolok hogy megjöjjön az életkedvem látva hogy vannak rosszabb helyzetben is emberek....
Ez teljesen személyiségfüggő. Én imádok programozni, mert ebben tudok igazán kiteljesedni, és úgy érzem, minden általam írt programban benne van a lelkem egy kis darabkája. Én például azt nem tudnám elképzelni, hogy télen a hidegben egy építkezésen dolgozzak napi 8-10 órát.
A programozás pont egy olyan dolog, aminek az eredménye nem kézzel fogható, és emiatt nem értik meg az emberek, hogy mégis miért van ebben a szakmában ekkora pénz, és miért van rá ekkora igény. Azért, mert olyan területen is jelen vannak a programozók munkái, ahol nem is gondolnál rá. Ezt a kérdést például nem írhattad volna ki ide. Nem tudnál telefonálni. Az autódban nem működne a kilométeróra. És így tovább.
Azzal szintén sokszor támadják a szakmámat, hogy "bezzeg ha beüt a világvége és az emberiség visszakerül a kőkorszakba, akkor aztán semmit sem tudnál kezdeni a programozói tudásoddal és első körben halnál éhen, mert egy zöldséget nem tudnál magadnak megtermeszteni". Ez így igaz, valóban nem tudnék. Viszont azt elfelejtik az emberek, hogy a társadalom a munkamegosztásra épül, vagyis ezt a munkát is el kell végeznie valakinek. Ez vagyok én. Ezért cserébe nekem nem kell foglalkoznom asztalos munkákkal, a mezőgazdasággal, mert ezeket a munkákat szintén olyan emberek végzik, akiknek megvan hozzá a tehetségük és a tudásuk is, ami nekem például hiányzik. És az ő munkájukat azzal honorálom, hogy fizetek azért, amit ők előállítanak. Ahogyan nekem is fizetnek azért, amit én előállítok.
25/L
Hát ha téged az boldogít, hogy más embernek rosszabb, akkor nagyon sürgősen el kéne gondolodni, hogy mennyire is vagy sz.r alak.
Ha meg a programozás téged nem szórakoztat, akkor váltsd karriert és csinálj mást. Senki nem tiltotta meg, hogy azt csináld, amit szeretsz.
😍 ♥C#♥
Programozásnál nincs jobb, főleg mikor működő kódot csinálsz és látod lefuttni.
a fedett pályás távolba bámulás :D
a programozás elég kreatív tud lenni, szerintem elég jó
én játékfejlesztéssel foglalkozom, nagyon élvezem, szeretem csinálni
A fedett pályás programkód bámulásból, miért nincs guinness rekord?
Magyarországon meg lehetne csinálni a legtöbben bámulás rekordot ki ért egyet velem?
Kár, hogy nincs olyan statisztika ahol meg lehetne nézni, hogy mennyi programkód fut le a világon es mennyi nem.
Valószínüleg a programkódok 60% nem futott le.
Maradék 40% pedig elsőre lefutott 😂
(Hello world programokat is beleszámítva)
Minden munka unalmasabb, mint a programozás szerintem 😊 én nagyon örülök, hogy ezt csinálhatom, a munkám a hobbim 😊
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!