Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a hiba még egy ilyen...

Mi a hiba még egy ilyen egyszerű kódban is? (C++)

Figyelt kérdés

Most kezdtem egyetemen, gyakorolnék is, de hasonló kód,ami ott lefutott az IF ágnál, itt egyszerűen kilép a cmd.. Visual Studioban csináljuk. Mi a baj?

#include <iostream>

using namespace std;

void main() {

int N;

cout << "Kerek egy egesz szamot: ";

cin >> N;

if (N <= 10)

cout << "Nagyobb szamra gondoltam 10nel";

}

Ha ilyen alapra se vagyok képes, hiába szeretem az informatikát,nem tudom hogy tudom elvégezni, egy órája ezen gondolkodok, de még órán is igy csináltuk,ott lefutott...

2019. febr. 15. 15:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%

cout

count

2019. febr. 15. 15:20
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
nem szóltam
2019. febr. 15. 15:20
 3/11 anonim ***** válasza:
32%

Esetleg if (N <= 10) helyett if (N > 10). Bár nem tudom mi az elvárt működés.

Egyébként meg N helyett n-t kéne. Nagybetűvel nem szokás változót hívni. Az if utáni részt meg ajánlott kapcsos zárójelbe írni, mégha nem is követelmény nyelvi szinten, a későbbi hibák elkerülése végett, ha az if-hez több sor tartozna akkor csak az első tartozna hozzá, könnyű elsiklani felette.

2019. febr. 15. 15:21
 4/11 anonim ***** válasza:
27%

void main helyett

int main

2019. febr. 15. 15:25
 5/11 anonim ***** válasza:
77%

Pl. valami el van írva, igazából nem fordul le, de nem szúrja ki a szemed a nagy piros hibaüzenet.

Próbáld ki, hogy

(1) kiíratod az N-et mindenképp, hogy lásd, tényleg azt olvasta-e be, amit gondoltál;

(2) beolvasás helyett debug célra beleírod a forrásba, hogy N=3 vagy N=13, és megnézed, hogy úgy a várt működést hozza-e.

Ne add fel, az elején könnyű hülyeségeken fennakadni. Később is, de akkor már fogod tudni használni a Stackoverflow-t, és ott fogsz segítséget találni. Ne emészd magad, attól csak rosszabb lesz, ha azt mondogatod magadnak, hogy milyen béna vagy, ha még ennyire se vagy képes. Ha ilyen gondolatok jönnek elő a fejedben, akkor állj meg, és írd felül őket értelmesebbekkel. Például hogy eleinte mindenki kezdő, nem szégyen segítséget kérni, és hogy ha egyszer rosszul csináltál valamit (akár egy szarvashibát), az nem jelenti azt, hogy semmire se vagy képes.

2019. febr. 15. 15:39
 6/11 anonim ***** válasza:
2019. febr. 15. 15:45
 7/11 anonim ***** válasza:
34%

void main() helyett int main()

Úgy nekem lefordul és működik.

Más kérdés, hogy nem szép kód (nagybetűs változó, if után nincs blokk, user input típus ellenörzés hiánya, stb)

2019. febr. 15. 15:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Vissza is kell térni az utolsó } előtt a return utasítással.
2019. febr. 15. 15:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A fordításkor visszakapott hibaüzenetből rá lehet jönni:

[link]

a szabvány:

[link]

3.6.1-es pontja foglalkozik ezzel.

2019. febr. 15. 16:39
 10/11 A kérdező kommentje:

Windows cmd-vel igy is elszáll, de poweershellből nyitom meg az exe fájlt, nem.

Érdekes.....

Köszönöm a segítségeteket,második félévben jött be a prog,eddig 27ből 23 kreditem meglett, de most kicsit meginogtam,hogy pályát tévesztettem,pedig a szorgalmasnak tartom magam.

2019. febr. 15. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!