Hogy kéne elkezdenem?
Sziasztok, 17 éves vagyok, jövőre érettségizek, emelten infobol.
A programozás részt kéne keményem tanulni, tudnatok esetleg egy jo oldalt ahol el tudnam ezt kezdeni?
Természetesen tanarhoz is fogok jarni nyartol, de hogy addig legyen alapom, amit itthon is megtudok oldani, ahhoz kene egy jo oldal vagy segitseg.
Tudnatok ajanlani barmit?:)
Koszonom szepen elore is
C vagy C#al érdemes neki ugrani. C mert egyszerű vele az érettségi C#, mert abba adják ki a megoldásokat így azokból is tudsz tanulni.
Igen, igen a Python is jó, csak én nem szeretem.
Kifejezetten érettségire felkészítő tananyagról nem tudok, de szerintem az a legjobb ha találsz egy magántanárt és együtt neki ugrotok.
Ha mégis magad akar neki kezdeni és tudsz angolul, akkor a Udemyt és a pluralsightot ajánlom.
Ha meg pont a C nyelv érdekel akkor a BME ménökinfós gólyák tananyagát is elsajátíthatod.
Amit itt találsz meg:
#2 Ne haragudj, de nem. A C minden csak nem könnyű választás az érettségire, ha van valami, ami idegörlően kínszenvedős egy kezdő számára, az az inputkezelés C-ben. Ami elég fontos része az érettségi feladatnak.
(Meg úgy általában, a C, de még a C++ is nagyon hamar fel tudja zabálni a kezdeti lelkesedést).
C#-al talán egyszerűbb lenne dolgozni, de a pure OOP miatt én soha nem ajánlanám kezdőnyelvnek. Rossz beidegződésekhez vezethet.
A Python már egész jó választás, elég egyszerű és hatékony, ha azt nem vesszük, hogy típusosságot nem veri elég keményen az ember fejébe. De az indentálást cserébe nagyon is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!