Budapesten pályakezdöként milyen fizetésre lehet számítani?
Kicsit szukitenek a kerdesen, hogy konnyebb legyen valaszolni.
Kis/kozep/nagy vallalatoknal erdekelne, hogy C#-pal milyen netto bersavokra lehet szamitani egy Bsc diplomaval, fel ev szakmai tapasztalattal? Hatekonyan tudok tanulni es nyitottam vagyok uj technologiakra, viszont nem tudom, hogy mennyi lenne a realis berigeny.
C# mellett meg ertek adatbaziskezeleshez (MySQL, mssql) illetve az asp.net es entity frameworkhoz, html5, css3, (javascripttel Meg nem foglalkoztam sokat), verziokezelo rendszereket is ismerem (git, svn, tfs).
A cégek fizetőképessége, profilja, mérete elég sok mindent meghatároz.
Van hely ahol a nettó 300 bejöhet plusz café, van ahol a bruttó 350 is kérdéses.
Általában nettó 150-re lehet számítani az első 3 hónapban és ha beválik valaki, akkor remélhet többet.
" Budapest, nettó 150?? Nem a CBA-ba, pénztárosnak akar jelentkezni a kérdező..."
Majd megtudod..
Null km-esnek nem adnak többet a próbaidő alatt.
" Nem kell elfogadni, sok cég van Bp-en. De komolyan... Pont most, amikor egekben az IT/mérnöki fizetések, butaság ilyen olcsón elvállalni bármilyen munkát is szakmában. Igen, pályakezdőként is kb a duplája a reális (de akár több is lehet)."
Hát ez nem egészen így van.
Elmegy vki mondjuk egy multihoz. Sikeresen lehengerli a HR-est, netán még a szakmailag kompetens vezetőt is. Van jó dumája, fellépése és szórványos ismeretei is.
Ám az asztalnál már messze nem fog olyan jól teljesíteni, mert lusta, nincs készsége, nem motivált, stb.
Ezt a jelenséget az öreg cégek ismerik. Ezért is, hogy először a diplomás minimálbért ajánlják meg neki, azzal a felütéssel, hogy próbaidő után duplázzák a bérét.
Ha a figura mondjuk képes ellavírozni a 3. hónap végéig és csak ott rugják ki, akkor is, ez a kör a munkáltatónak még nettó 150-nel is bruttó egy millájába kerülne. A multik meg azért nem olyan hülyék.
Egyébként, a minap olvastam a Hays Salary Giude-ot. A cég arról híres, hogy kizárólag szigorúan kontrollált adatokra építi a statisztikáit.
Abban a junior c/c++ programozók fizetése bruttó 400 alatt volt valami kevéssel. Ez nettóban úgy hangzik, hogy kb. 260 rugó. És ez már éles státusú ember bére, nem egy próbakörös kis-mikulásé.
hosszú kommentet írtam először, de inkább belinkelem az említett Salary Guide-ot:
én kicsit más számokat látok benne...
az alázat jó tulajdonság, de elég béna, aki úgy áll neki a munkakeresésnek, hogy "jajj szegény cég, de sokba kerülhet neki, ha lusta leszek és demotivált, inkább kérem a rendes fizu felét, nehogy rossz legyen nekik..."
próbaidő alatt bármikor elküldhetnek, nem kell végigvárni a 3 hónapot. azon a cégek között, ahol ilyen fizu trükközés van az elején, előfordul olyan, hogy kulimunkákra felvesznek olcsó pénzért emberkéket (alacsony fizu, nincs cafeteria), majd 3 hónap múlva elküldik valami idióta indokkal. ez egyszerű fillérb*szás és inkorrekt hozzáállás. adják csak meg a rendes fizut az elején is, ez egy korrekt jele lehet annak, hogy 3 hónapnál tovább tervez mindkét fél a másikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!