Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudok erre a feladatra...

Tordy József kérdése:

Hogyan tudok erre a feladatra sima C programot írni?

Figyelt kérdés

A feladat a következő:

"Írjon egy teljes C programot, amely megkeresi és szabványos kimenetre írja azt a legnagyobb háromjegyű számot, melynek számjegyösszege megegyezik a prímtényezőinek összegével. (pl. 378=2*3*3*3*7, ezek összege 18, ami egyenlő a jegyek összegével is).

A két feladat külön-külön gyerekjáték, de ez okoz némi fejtörést számomra. Csak most tanulom és egy kis segítségre lenne szükségem, mert elakadtam benne. Makacs vagyok és nem tudok továbblépni a következő feladatra, amíg ezt nem sikerül megoldani. Valahogy a Brute force módszerrel gondolkoztam, hogy 100-tól ezerig vizsgálnánk meg a számokat egyesével, de a szám értéke mindig megváltozik, mire 100-ról 101-re ugorhatnék vele. Érzem, hogy közel járok, de kell a segítség. Van akinek ez a kisujjába van.

2019. jan. 15. 13:01
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Igen! Próbálkozok, bontogatom a szárnyaimat. Nyilván valami hibás, vagy egyszerűbb is lehetne, de egy "Huhh"-nál kicsit többet vár az ember. Te minek írtál ide? Mondjuk, hogy kicsit többet értsek, esetleg, te mit csinálnál másképp és hogyan? Na az segítene. De egy "Huhh"... ezzel mit kezdjek? Te biztos úgy kezdted anno, hogy leültél és egy óra múlva már profi programozó voltál. Köszönöm a toleranciát. Kívánom neked, hogy te is ezt kapd az emberektől.

Valaki, akiben egy kicsit több van annak szól a kérdésem:

Valami nem jó a képletemben, mert hiába írok be mondjuk 10.000-et, akkor is csak 577-től visszafelé 0-ig végzi el a műveletet, viszont az jó. MIÉRT?

2019. jan. 15. 18:57
 12/15 tabaki ***** válasza:

Talán a kollégáknak nem nagyon volt kedvük az behúzásmentes, agyonzsúfolt kódot olvasgatni, hát még, hogy még értelmezzék is. Én legalábbis nem éreztem hozzá lelkierőt, inkább megírtam, ahogy tudtam. Íme a kísérletem, aztán vagy látod hasznát, vagy sem:

[link]

2019. jan. 15. 20:41
 13/15 A kérdező kommentje:

tabaki!

Nagyon szépen köszönöm! :-D

2019. jan. 15. 21:38
 14/15 tabaki ***** válasza:

Szívesen. Engedelmeddel visszaadom a te programodat is, sajnos hiába kerestem benne a #11-ben leírt hibát. Nálam úgy látszik, nem mert rosszalkodni...

[link]

2019. jan. 15. 22:24
 15/15 A kérdező kommentje:
Ugyanmár! Kifejezetten örülök neki, hogy érdemesnek tartottad az általam írt programot megosztani másokkal. Nálad tényleg jó. Nem értem nálam miért rosszalkodik. Ezek szerint hiába ültem felette, jó kellene, hogy legyen. Viszont a te algoritmusod nálam jól fut. Köszönet még 1x! :-D
2019. jan. 15. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!