Sima C programozásban Dev-C++ segítségével hozzunk létre programot?
DevC++ -t tudtommal nem nagyon fejlesztik, én microsoft visual c++ IDE -re váltanék a helyedben.
Ott create new project.
Koszi
De a neveben benne van,hogy C++ szoval az mind14 ?:S mert en a C ben akarok dolgozni majd.
Én a Codeblocks-ot javaslom: [link]
1 éve ezt használom és abszolút elégedett vagyok vele, bár persze kinek mi az ízlése :)
Koszi szepen
feltelepitettem a code blocks-t. Itt hogyan kell elegge sok fajta programot lehet szerkeszteni...melyik az amelyik nekem fog kelleni hasznalnom?
file>new> ???
21:51: A C++ fordítók NEM tudnak C kódot fordítani úgy általában. Néhány igen, de az azért, mert az egyben C fordító is, és a .c végződésből rájön, hogy az egy C forrásfájl, és nem próbálja C++ fordítóval fordítani. Tévhit, hogy probléma nélkül átrakható a C kód C++ alá. Bár lényegesen könnyebb, mint másra konvertálni, ez igaz.
De. A DevC++ és a CodeBlocks is MinGW-t használ alapértelmezésben (Windowson), ami pedig gcc port, ami pedig tud C-t fordítani. A Visual C++ is tud C-t fordítani. De a kérdés adott: minek neked fejlesztőkörnyezet?
hát megszeretném tanulni a C programozást. Olvasom ezt:
(KERNIGHAN - RITCHIE A C programozási nyelv)
Fejezet végén van olyan,hogy probald meg te is pl.:
Hello world kiírást. Ezeket a feladatokat amik vannak gyakorlás képpen a könyvben - ezeket szeretném kipróbálni.
szovegszerkeszto : notepad ?
fordító: ilyet nem ismerek,mondanál egyet létszíves (a fordító képes valamilyen szinten rámutatni a hibára ha esetleg vétek valmi gépelési hibát?)
Na most ezek a fejlesztőkörnyezetek is fordítót használnak, amit használhatsz a környezet nélkül is. Visual Studio msvc-t, a többi felsorolt gcc-t (aminek a Windowsos portja a MinGW).
Szövegszerkesztőnek meg a Notepad is megfelel, de azért nem kell annyira minimalistának lenni. Notepad2, Notepad++, vi(m)/emacs ha perverz vagy. Ezekben vannak ilyen nyalánkságok, hogy szintaxiskiemelés, meg okos tabkezelés meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!