Emelt szintű informatikára gyakorolok C# programozást, hogy le tudjam magam ellenőrizni valaki segítene nekem megoldani a feladatokat?
1.Hozz létre egy menüt!
A menü így nézzen ki:
b) – 2. feladat
3) – 3. feladat
d) – 4. feladat
5) – 5. feladat
Kérj be egy karaktert!
Futtasd a megfelelő menüpontot!
Minden további feladat egy-egy menüpont működését írja
le.
Nem megfelelő érték esetén a következő üzenet jelenjen
meg: „Nem megfelelő érték!”
2. feladat: Kérj be négy számot!
Döntsd el, hogy az első számmal osztható-e minden
további szám!
Határozd meg, hogy a második és a harmadik szám
páratlan-e!
Ha a két állítás igaz, írd ki „A két állítás igaz.”,
ellenkező esetben „A két állításból legalább az
egyik nem igaz.” üzenetet!
3. feladat: Kérj be egy születési évszámot!
Döntsd el, hogy a gazdája 2020-ban vehet-e cigarettát!
Amennyiben nem, add meg, hogy melyik évben van erre
leghamarabb lehetősége!
4. feladat: Kérd be a felhasználó nemét (fiú/lány)!
Kérd be az életkorát!
A buliban a 30 év felettieknek, valamint a lányoknak 50%
kedvezmény van a belépőre, így 1.000Ft-ért mehetnek be.
Add meg, hogy mennyibe kerül a felhasználó belépője!
5. feladat: Érd el, hogy a menü körmenüként működjön, valamint
tartalmazzon egy „0 – Kilépés” opciót!
„0%”
Nicsak, a kézjegyeddel hitelesítetted a véleményemet, köszönet érte. Ezek szerint eddig ér a tudományod, persze miért is vártam, hogy egy troll szintet lép... Én ugyan jobb' szeretem az értelmes társalgást, úgyhogy nem nagyon értem a mókázásodat, de így kerek a világ, nem lehet mindenki emberszabású. A véglényeknek is jár némi mulatság, és ha ezzel a szánandó örömmel beéred, igazán méltónak bizonyultál rá.
„Bármi van...”
Remélem, ebbe az is beletartozik, ha csak megoldottad. Érdekelne, hogyan csináltad, hátha nem pont úgy, mint én.
A link lemaradt persze:
Eltekintve attól, hogy a menü használhatatlan (a saját próbálkozásomat nem akarom elspojlerezni, úgyhogy azt egyelőre titkolom), maguk a metódusok jól működnek. Itt az én változatom a két megoldásra:
A Másodikhoz annyit: A feladatnak való betű szerinti megfelelés nem követeli meg az oszthatóság- illetve a páratlanságvizsgálat külön számontartását, erre szerettem volna felhívni a figyelmedet azzal, hogy egyetlen if-be pakoltam az egészet. Ahhoz, hogy az első üzenetet kapd, egyszerűen az összes feltételnek stimmelnie kell, minden más esetben a másik lép érvénybe. A logikai kapcsolatot hangsúlyozandó használtam dupla &-eket, egyébként működik szimplával is, ahogy te írtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!