Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » JS vagy Java? Esetleg közösség...

Hellobello23 kérdése:

JS vagy Java? Esetleg közösségi oldalak?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel a közösségi oldalak működése és nekem is van egy szerintem működőképes ötletem. (Nyílván tudom hogy roppant nehéz ilyen oldalakt programozni és fenntartani) Mindenképpen kifejezetten csak webes appokban gondolkozom mint pl.: a Snapchat, Twitter, Pinterest, Tumblr és esetleg az (Instagram), de tudom hogy ott már jóval bonyolultabb rendszer bonyolódik a háttérben. Inkább a Java vagy inkább JS +(HTML, CSS) programozási nyelvet kezdjem el úgy igazán nézegetni és tanulgatni? Tudom, hogy egyértelműen a válasz a MINDKETTŐ, de ha mégis kéne valamelyiket választani. Különösen köszönöm ha valaki még a kevésbé bonyolultabb (szóval nem facebook szint) közösségi oldalak programozási és adattárolási és webes kommunikációjáról is megoszt velem érdekességeket.

2018. dec. 31. 01:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Javascript.

Php csak egy json objectet vagy xml-t ad vissza.

Régi berögződés, hogy a szerveroldal állítja elő a html-t is. Ezzel nincs is semmi baj, amíg nem lesz rengeteg lekérdezés az oldalon egyszerre.

Ha tömegeknek készülő közösségi médiát ír, C++ -t javasolnám. nekem is szetszik a C nyelv (js a szívem csücske).

Egyébként ha nem, elég a php / node.js

2018. dec. 31. 13:12
 12/26 anonim ***** válasza:
*közösségi oldalak se lesznek
2018. dec. 31. 13:12
 13/26 anonim ***** válasza:

Miért, mi lesz helyette? Posta?

Ne zsibassz le utolsó.

2018. dec. 31. 13:13
 14/26 anonim ***** válasza:

Bármi más Pistike. Pár évente teljesen megváltoznak a dolgok. Néhány év alatt teljesen eltűnnek vagy megjelennek új platformok.

Nyilván Te ezt nem látod, mert nincs közöd a dolgokhoz, de próbálj meg utána olvasni.

2018. dec. 31. 13:16
 15/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezeket a válaszokat. Azért nem hiszem, hogy 5-10 év lenne az efféle tudás megszerzése, a programozó hallgatók is 2-3 év után nagyon lazán hagyják el az egyetemeket, nyílván én nem az ő szintükön fogom tanulni de legalább a legjobb tudásom szerint azt tanulom ami valójában fontos. Egyébként egy Js(+html,css,node.js) és egy Java kombó milyen párosítás lenne egy ilyen projecthez? Mondjuk igaz a C# nyelvek akár IOS-re is jól eshetnek.
2018. dec. 31. 13:24
 16/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm Apa (14/15). Azért ezt magamtól nem szültem volna meg...XD Most is itt ez a TikTok aztán milyen ötletes már ez is.
2018. dec. 31. 13:28
 17/26 anonim ***** válasza:

"Azért nem hiszem, hogy 5-10 év lenne az efféle tudás megszerzése"

Hinni a templomban kell, amúgy sem hiszem, hogy lenne bármiféle rálátásod, hogy milyen fejlesztéshez milyen tudás kell és azt mennyi idő megszerezni.

"a programozó hallgatók is 2-3 év után nagyon lazán hagyják el az egyetemeket"

Nem is tudnának egyedül megcsinálni tisztességesen (!) egy közösségi oldalt.

"nyílván én nem az ő szintükön fogom tanulni"

Erről nem is beszélve...

"de legalább a legjobb tudásom szerint azt tanulom ami valójában fontos."

Legjobb tudásod szerint. Aztán majd az élet megmondja, hogy az mire elég.

2018. dec. 31. 13:39
 18/26 A kérdező kommentje:
Nekem csak az a lényeg hogy megvalósulhasson az ötletem, szóval nem is "tissztességesen" szeretném összepakolni az egészet egyedül hanem minden segítséget szívesen fogadok azért kezdtem el a Js-t (+html,css,node.js-t) tanulgatni hogy a lehető legnagyobb részét tudjam majd valaha "tissztességesen" megcsinálni. Szóval megértelek, de inkább légyszíves abból a commentemből ahonnan szépen ezeket a szavaimat idezted az ott lévő kérdés megválaszolásában segíts. Köszi.
2018. dec. 31. 13:52
 19/26 anonim ***** válasza:
47%
A programozó hallgatók szinte egyáltalán nem tanulnak programozást, csak matekot és elméleti baromságokat, amiknek semmi hasznát nem veszik. Ugyanakkor egy programnyelvet néhány hónap alatt el lehet sajátítani, ha van érzéked a programozáshoz.
2018. dec. 31. 13:55
 20/26 anonim ***** válasza:
Pistike a jó édes kur va nénikéd.
2018. dec. 31. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!