Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » JS vagy Java? Esetleg közösség...

Hellobello23 kérdése:

JS vagy Java? Esetleg közösségi oldalak?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel a közösségi oldalak működése és nekem is van egy szerintem működőképes ötletem. (Nyílván tudom hogy roppant nehéz ilyen oldalakt programozni és fenntartani) Mindenképpen kifejezetten csak webes appokban gondolkozom mint pl.: a Snapchat, Twitter, Pinterest, Tumblr és esetleg az (Instagram), de tudom hogy ott már jóval bonyolultabb rendszer bonyolódik a háttérben. Inkább a Java vagy inkább JS +(HTML, CSS) programozási nyelvet kezdjem el úgy igazán nézegetni és tanulgatni? Tudom, hogy egyértelműen a válasz a MINDKETTŐ, de ha mégis kéne valamelyiket választani. Különösen köszönöm ha valaki még a kevésbé bonyolultabb (szóval nem facebook szint) közösségi oldalak programozási és adattárolási és webes kommunikációjáról is megoszt velem érdekességeket.

2018. dec. 31. 01:51
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Ha webes alkalmazást fejelsztesz, akkor a JS egy elég egyértelmű választás a kliens oldalon, szerveroldalra viszont bármit használhatsz, php, Java, C#, Python, akár használhatsz oda is javascriptet (Node.js képében). A php talán a legelterjedtebb, és példának okáért a Facebook is kezdetben php-t használt a backenden (mára már egy tucatnyi különböző nyelven vannak az egyes szegmensei megírva)
2018. dec. 31. 03:29
 2/26 anonim ***** válasza:
0%

Kliensoldali építkezés egyre népszerűbb, így javasript.

Ha pedig facebook 2-t akarsz összerakni C++ -t ajánlanám.

Igen jól látod, az ennyire nagy tömeget kiszolgáló alkalmazásokra a közvetetten fordított kód már nem alkalmas. talán a .net -el lehetsz kicsivel gyorsabb, de akkor is akadozna. A fájlrendszer is egész más az ilyen kiszolgálókon, szóval semmi nem olyan mint ahogy Te azt gondolod.

2018. dec. 31. 04:35
 3/26 anonim ***** válasza:
Javával és Javascripttel is van tapasztalatom, és nálam a Java a nyerő. A Javascriptnek vannak idegesítő dolgai, és mivel elég lazán kezeli a típusokat, több a hibalehetőség és nehezebb a hibakeresés. Persze ha egyedül akarsz lefejleszteni valamit, akkor megkerülhetetlen, de én inkább összeállnék egy jó frontendessel.
2018. dec. 31. 08:11
 4/26 anonim ***** válasza:
#2: Te soha életedben nem láttál még igazi kódot, mi?
2018. dec. 31. 10:03
 5/26 anonim ***** válasza:
0%

Többwt mind gondolnád. Csak fafejűeknek nem szoktam segíteni. Ez egy fórum, nem kibeszélő show.

Szevasz

2018. dec. 31. 12:22
 6/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat amelyeket továbbra is várok. A fafejű jelzőt is értékelem.XD Na de úgy gondolom, hogy ha anno 2 srác össze tudta rakni az alap instát egyszer majd nekem/nekünk is sikerülhet valamit az ötletemből kihozni, persze a semmit is ki kell hozni. Ha most komolyan gondolom ezt az egészet akkor a Js melett még mit tanuljak?
2018. dec. 31. 12:41
 7/26 anonim ***** válasza:
#5: Mindenki tudja rólad itt, hogy egy 13 éves hülyegyerek vagy. Ne akard bizonygatni ami nem igaz, mert csak még nagyobb égés lesz belőle.
2018. dec. 31. 12:42
 8/26 anonim ***** válasza:
0%

Biztosan álmodtál.

Full stack menjen kérdező. (html[5], css[3], php, mysql, javascript, node.js

általam javasolt frameworkok:

laravel, symphony4, yii (laverel elég alap ma, codeigniter se rossz)

js frameworkok: angular, vue, react, és libraryként jquery

Sql: mysqli, mongodb

Hirtelen ennyi. Az utolsónak meg megjegyezném, nem rá tartozik a korom, és nem kell tudnia. Jó ide járni gyökérkedni, szeretem leoltani a népet.

2018. dec. 31. 12:55
 9/26 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Tegyük fel a cél a közösségi oldal app formában való megvalósítása. Én már elkezdtem a Js-t és nagyon tetszik (tegnap kezdtem XD) és html és css ismereteim is voltak valamennyire. Az újszerű közösségi oldal ötletemet elmeséltem az egyik barátomnak akinek szintúgy megtetszett és ő is kedvet kapott a programozáshoz. Neki milyen nyelvet ajánlotok ha továbbra is az ötletem megvalósítasa a cél. Továbbra is köszönök mindent.
2018. dec. 31. 13:06
 10/26 anonim ***** válasza:

LoL.

Móriczka, ez nem így megy.

Mire odáig jutsz, hogy egy ilyet tisztességesen (!) meg tudsz csinálni (5-10 év) addigra lehet már közösségi oldalak lesznek.

Tanuljál, gyakoroljál, de szállj le a Földre.

2018. dec. 31. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!