Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnám megoldani az...

Hogyan tudnám megoldani az alábbi C# feladatot?

Figyelt kérdés
Üdv! Az alábbi feladatok kellene elvégeznem C# nyelven Microsoft Visual Studioban Console Applicationben: Adott egy 12 elemű tömb, amit random számokkal feltöltünk, majd ezeket a random számokat úgy íratjuk ki, hogy a páros számok sárga színnel jelenjenek meg. Akinek esetleg van ötlete vagy tippje, kérem írjon!

2018. dec. 26. 21:01
 1/10 anonim ***** válasza:
42%
Ügyesen, a kis kezeiddel.
2018. dec. 26. 21:35
 2/10 tabaki ***** válasza:
Senki sem fog magától rájönni, hogy hol tudtál elakadni az elemista szintű feladatban. Mutasd be az eddig elkészült kódodat, és kérdezz rá egyértelműen a nehézséget jelentő részproblémára.
2018. dec. 26. 22:16
 3/10 anonim ***** válasza:
19%

int[] array = new int[12];

Random rnd = new Random();

for (int i = 0; i < array.Length; i++)

{

array[i] = rnd.Next(100);

}

for (int i = 0; i < array.Length; i++)

{

if (array[i] % 2 == 0)

{

Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Yellow;

Console.WriteLine(array[i]);

}

else

{

Console.ForegroundColor = ConsoleColor.White;

Console.WriteLine(array[i]);

}

}

2018. dec. 26. 22:16
 4/10 anonim ***** válasza:

Két dolgot nem értek, amit szeretném ha valaki elmagyarázna.

1. Ki adja neked ezeket a feladatokat? Ha gyakorlásnak csinálod akkor miért nem próbálod magad megoldani? Ezek a kérdések nekem úgy hangzanak mintha te programozó iskolába járnál de utálnád az egészet, és a szüleid köteleznének rá hogy megcsináld..

2. Ha tényleg gyakorlásnak csinálod a feladatot, akkor miért nem úgy írod a kérdést, hogy bemásolod modjuk hogy mit csináltál, és mi megnézzük mi nem jó. Vagy csak azt írd amit nem tudsz.

3.Hogy érdemi válaszokat is adjak:

1.Deklarálsz egy int tipusú tömböt, megadod hogy 12 elem helyét foglalja le a memóriában. ( int[] tömb = new int[12]; )

2.Feltöltöd véletlen számokkal. Ehez a Random osztályt kell használnod. Létrehozol belőle egy példányt, majd a Next() metódussal létre hozol egy véletlen számot. (A next metódus 2 paramétert vár, a kettő szél értéket)

Random rnd = new Random();

3. Végig mész a tömb elemein, és mindegyiket beállítod egy random számra.

for (int i = 0; i > tömb.Length; ++i)

{

tömb[i] = rnd.Next(0, 100) //Nem mondtad hogy mekkora //legyen a minimum és a maximum értéke a random számoknak

}

4. Végig megyünk újra a tömbön, és attól függően hogy az adott szám páros-e a konzol színét átváltoztatjuk sárgára

foreach (int item in tömb)

{

if

}

2018. dec. 26. 22:39
 5/10 anonim ***** válasza:

bocs, nem fejeztem be, véletlen elküldtem az üzit.

szóval:

if (item % 2 == 0)

{

Console.BackgroundColor = ConsoleColor.Yellow;

Console.WriteLine(item);

}

else

{

Console.BackgroundColor = ConsoleColor.White;

Console.WriteLine(item);

}

2018. dec. 26. 22:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Ja és a for ciklusba rosszul írtam a relációs jelet, ha van még hiba sry, nem visual studio-ban írtam hanem itt gyakorin
2018. dec. 26. 22:42
 7/10 tabaki ***** válasza:

Na jó, én is megpróbálom... Kérdező alkotómunkájának már úgyis lőttek, mindent megírtatok helyette.

using System;

class program{

public static void Main(){

int[] tomb = new int[12];

Random veletlen = new Random();

for (int i = 0; i < tomb.Length; i++) tomb[i] = veletlen.Next(-500, 500);

foreach (int i in tomb) {

Console.ForegroundColor = (ConsoleColor)(i * i % 2 + 14);

Console.Write("{0,5}", i);

}

Console.ResetColor();

Console.Write("\n\nVége. Enter bezárja a programot.\n");

Console.ReadLine();

}

}

2018. dec. 27. 00:33
 8/10 tabaki ***** válasza:
Ugyanaz, másik variációban: [link]
2018. dec. 27. 10:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Ha lehet most nem írnám le hosszan hogy miért kértem segítséget, valóban informatikusnak tanulok de olyan tanárt kaptunk csoportbontásnál, aki valóban jó szakember de sajnos rossz tanár. Így nem nagyon értem és nem tudok magamtól gyakorolni se, ha nem tudom hogy kezdjem el, stb. Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat!
2018. dec. 27. 10:51
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak bullshit. Olyan nincs, hogy el sem tudod kezdeni, hiszen ahhoz semmi nem kell. Egyszerűen meg sem próbáltad, mert leszarod. Ami nem feltétlenül baj, csak minket ne etess kamu szarságokkal legalább.
2018. dec. 27. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!