Hogy kell megcsinálni ezeket a feladatokat Visual Studioban?
két metódusba kerüljenek
1: Olvassunk be egy mondatot. Írjuk ki azokat a szavakat, amiknek az első és az utolsó betűje megegyezik!
2: Egy mondat minden szavát fordítsuk meg. A szavak sorrendje ne változzon! pl: "Szeretem az almáspitét" ==> "meterezS za !tétipsámla"
Tabaki: Nem azért mondom, de a te segítséged több kár okoz, mint hasznot. Nem ismered a tananyagot, ezért adsz olyan hülye tanácsokat.
A vak is látja, hogy pl. a string karaktereinek fordított sorrendje azt a célt szolgálja, hogy a tanuló megtanulja a stack használatát és abba pusholva, majd abból popolva hozza létre az eredményt, nem pedig azt, hogy "reverse" vagy bármilyen más függvényeket hívogasson.
„Nem ismered a tananyagot, ezért adsz olyan hülye tanácsokat.”
Ebben igazad van, sőt, magát a C# nyelvet sem -- erre nem lehetek éppen büszke, de titkolni sem tudnám. Szánom-bánom, hogy nem ismertem fel az oktatói szándékot, viszont a feladat az én szintemen is feladat, és visszafelé lépkedő ciklussal egyszerűen megoldható. A más nyelvekben létező kész szövegmegfordító függvényt nem akartam említetlenül hagyni, egyébként eszem ágában sincs erőltetni a használatát, pláne, hogy azt sem tudom, van-e ilyen a C#-ban egyáltalán.
1: Beolvasod a mondatot egy Stringbe, majd Regex segítségével szétbontod őket egy arrayba, például
"Szeretem a tejet"
["szeretem", "a", "tejet"]
majd minden elemet egyesével megvizsgálsz regexel, hogy első és utolsó egyezik-e
^([a-z|A-Z]).*\1$
^: String kezdete
([a-z|A-Z]{1}) : 1 db nagy vagy kisbetű, amit megjegyez
.*: bármilyen hosszan
\1: az elmentett karakterrel egyező
$: String vége.
2: Betöltöd a mondatot stringbe, szétbontod arrayba. majd minden egyes szót külön szétbontasz egy ideiglenes arrayba karakterenként, amit 0-tól töltesz meg felfelé, majd visszafele olvasod vissza, rakod össze újra stringé és írod vissza az eredeti arrayba. ezt mindennel megismétled, majd az első arrayból visszaolvasod a már megfordított szavakat
@#6:
Aztán hol van ebben a push és a pop, amelyek nélkül a program annyira nagyon kártékony, hogy #4 jobbnak látta idejekorán eltanácsolni a többé-kevésbé hasonló javaslatom részletezésétől? Remélem, nem azzal akarsz hivalkodni, hogy neked fontosabb a megoldás, mint a tananyag! Mert ha igen, hát én nem tudom, mit csinálok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!