Hogy kell ezt megcsinálni c#-ban?
Szeretnék egy olyan "menü rendszert" csinálni, amit általában használni szoktak. Pl. itt gyakori kérdéseken, a bal oldali oszlop, a kategóriák oszlopa az fix oszlop. Ha rákattintok valamire, akkor csak a képernyő közepén változnak a dolgok, a szélső menü pontok azok mindig fixek. Igy van ez youtube-on, facebookon, steam, meg kb. minden hol, hogy van egy fix menü oszlop, és amikor bemész egy menübe, a menü oszlop nem változik, csak a képernyő közepe. Hogy kell ezt megoldani?
Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy azt hogy kell beállítani Visual Studio-ban, hogy egy formot ne lehessen átméretezni, viszont lehessen mozgatni a képernyőn, (Vagyis balklikket lenyomod és akkor ugye tudod mozgatni a formot), és emellet amikor a form szélére húzod az egeret, ne ajánlja fel hogy átméretezd az ablakot. Beállítottam a form tulajdonságai közt, hogy FormBorderStyle -none, és így ugye nem is tudod méretezni futás időben a formot, ha a szélére viszed az egeret nem is ajánlja fel az átméretezést, de nem lehet mozgatni a formot.
Előre is köszönöm a segítséget!
Visual Studio-ban, hogy egy formot ne lehessen átméretezni:Form1 Property-ben neked: MaximumSize és MinimumSize hoz beírod, hogy mekkora legyen a max és minimum amekkorára lehessen méretezni. A FormBorderStyle-ban pedig: FixedToolWindow az jó lesz.
Az első kérdést nem igazán értem.
Ugyanilyet akarsz ami itt van pld: a gyakori kérdésen?
Úgy is megoldható:
Ami elemet nem használsz azt elrejted.
pld: textbox.Hide stb... Kinyitható menüre gondolsz?
Akkor pedig a Contextmenustrip jó arra.
És a panelokra mit tettél?
Én megcsináltam 3 gomb és 3 textbox-al:
Az se lenne rossz ha bemásolnád mit csináltál eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!