Segítene valaki az algoritmusokkal?
Az első 5 feladatot kell megcsinálnom, de nem értem az összeset, valaki eltudná magyarázni, hogy hogyan gondolkodjak?
Nagyon hálás lennék, mert még csak most kezdtem de nagyon megakadtam.
"nem értem az összeset"
Nem tudom, ezt hogy kell érteni, de emelj ki egy konkrét feladatot, filózz rajta, és ahol elakadtál, azt tedd fel kérdésként. Ilyennel, hogy itt egy 16 oldalas pdf, és "elakadtam", ezzel nem igazán lehet mit kezdeni.
Például:
Mi lesz az eredmény értéke az algoritmus végén, ha a=10 és b=5?
ha a<b akkor
__eredmény=a+b
különben
__eredmény=a*b
elágazás vége
Ezzel mi a probléma, hol lehet itt elakadni?
Az első és a negyedik feladatot tudtam megcsinálni.
A másodikat és harmadikat és az ötödiket nem értem.
Na, akkor kérdezni is nekünk kell, tessék a második:
Mi lesz az eredmény értéke az algoritmus végén, ha n=4?
eredmény=2
ismétlés i=1-től n-ig
__eredmény=eredmény*i
ismétlés vége
Először is, tudod-e, mi az a változó?
Ez tiszta-e:
ismétlés i=1-től n-ig
__(ciklusmag)
igen
Azt nem értem, hogy miért nem 8 az eredmény
„még csak most kezdtem”
És ennél a tanulmánynál jobb tananyagot nem találtál? Az első 5 feladat a bemeneti tesztet jelenti?
Meg kell mondjam, a problémád jószerivel érthetetlen. Nem kell gondolkodnod, pláne nem „hogyan”. Egyszerűen el kell végezned a műveleteket, és megvizsgálnod az eredményt. Ez a vége felé már nem könnyen követhető, de használj papírt-ceruzát a részeredmények feljegyzésére. Természetesen szerencsésebb lenne, ha legalább alapszinten eleve ismernél valamilyen programnyelvet (mint a teszt résztvevői), ugyanis ezeknek a programoknak a lekódolása minden nyelven problémátlan, így könnyen ellenőrizhetnéd, hogy jól oldottad-e meg az adott feladatot.
A második feladatban egy változó értékét négyszer egymás után meg kell növelni saját magával, tehát mindig megduplázod:
első kör: 2 + 2 = 4
második kör: 4 + 4 = 8
harmadik kör: 8 + 8 = 16
negyedik kör: 16 + 16 = 32
A harmadikban addig növeled egyesével a változó értékét, míg maradék nélkül el nem tudod vele osztani a megadott számot:
első kör: 2 + 1 = 3 -- nem osztója 35-nek
második kör: 3 + 1 = 4 -- nem osztója 35-nek
harmadik kör: 4 + 1 = 5 -- osztója 35-nek, ez lesz az eredmény
Az ötödiket nem fogom végigmutogatni. MIvel nem tiszta, hogy a jelölések mennyire világosak a számodra: Annyit kell tudnod hozzá, hogy a szövegben beljebb kezdett ismétléseket (belső ciklus) a behúzás nélküli nagyobb ismétlésen (külső ciklus) belül mindig újra el kell végezned, tehát az ismétlések is ismétlődnek. Egyébként pedig kövesd végig lelkiismeretesen a teendőket, és a végén majd csak kijön valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!