Tanács az algoritmusokkal kapcsolatban?
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen módon lehet ezt az egész algoritmusok & adatstruktúrák témát a lehető legjobban megérteni, elsajátítani. Igyekszem megérteni, figyelni, keresgélni, de valahogy nem ragad meg az egész logikája.
Idén kezdtem egyetemen tanulni ezt a tárgyat, és sok jegyzetet, oldalt átrágtam már kevesebb sikerrel.
Valaki, aki ért hozzá, tudna némi tanácsot adni?
Előre is köszönöm
Szerintem a legjobb amit tehetsz, hogy gyakorolsz. Keress valami témát ami téged érdekel (még akkor is ha teljesen banális) és próbálj rá programot írni.
A programozás jellemzően olyan, hogy biflázással nem lehet megtanulni. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne tanuld meg az elméleti alapokat.
Ha konkrét kérdésed van, akkor azt is felteheted, általánosságban ennyit tudtam elmondani.
Jól mondja, m3UaOQNugs6JEZmlA7bT, csak saját kód írással fogod megtanulni.
Gyakorlásra ajánlom ezt az oldalt: [link]
Ezt érdemes átnézni és megtanulni:
A Hackerrankon meg gyakorolni, amit megtanultál.
Kb ennyi :D Egyszerűnek hangzik, mert az ... de az nem jelenti azt hogyan könnyű. Sokat fogsz vele szívni de megtanulható
A matematikát sem lehet gyakorlás nélkül megtanulni, max bebiflázni. A biflázással az a baj, hogy ha hiányzik a gyakorlati tudás és a kérdést csak egy kicsit is másképpen teszik fel, akkor már nem fogod tudni, hogy miről van szó.
Algoritmusoknál, programozásnál nem lehet megúszni a gyakorlást. Attól még persze átmehetsz a vizsgán, csak épp azt sem fogod érteni ami később ráépül.
7# és nem minden programozónak kellenek az algoritmusok. :) Mindenkiből lehet programozó.
A front-endesek, akik csak javascriptet használnak is programozók..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!