Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy sajátíthatom el a webprog...

Gyanus88 kérdése:

Hogy sajátíthatom el a webprogramozást egyedül?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni webprogramozni. Első sorban hobbi szinten szeretnék egy weboldalt (később akár többet is) létrehozni. Alap szinten tanultam C-t, de annak már pár éve és nem használtam azóta. Nem tudom a php, html és mysql mellett mire lehet szükségem? Hogy álljak neki ennek az egésznek? Youtube-n sok minden van de azt sem tudom pontosan mire keressek rá. Az angol nyelvtudásom sajnos elég gyatra, szóval az angol videókkal sem vagyok túlségosan kisegítve :/ Mit javasoltok hogy kezdjem?

2018. nov. 27. 19:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Konyv: Php 24 ora alatt
2018. nov. 27. 19:14
 2/7 anonim ***** válasza:

"Az angol nyelvtudásom sajnos elég gyatra"

Akkor már most felejtsd el.

2018. nov. 27. 19:14
 3/7 anonim ***** válasza:

Először angolul tanulj meg, nyelvtudás nélkül max. Excelben tudsz "programozni".

Utána meg w3schools. És rengeteg szorgalom. Tényleg rengeteg.

2018. nov. 27. 19:31
 4/7 anonim ***** válasza:

1. Az angol nyelvet MINDENKÉPPEN sajátítsd el. Az informatika nyelve az angol, a jobb szakirodalmak ezen a nyelven érhetőek el.

2. Két fő irányvonal van: a böngészőoldali frontend - itt a HTML, a CSS és a Javascript, illetve az erre épülő keretrendszerek/kiegészítők - és a szerveroldali backend - itt meg a PHP (talán ez az egyik legelterjedtebb webes kötrökben) vagy Java vagy Python vagy nodeJS vagy C# esetleg Go vagy Rust vagy Ruby illetve My/MS/PostgreSQL, Oracle és az ezekre épülő keretrendszerek/kiegészítők vannak elterjedve.

Bővebben:

[link]

3. Tananyag rengeteg van.

Például:

[link]

vagy:

[link]

Bár én az interaktív tanulást javaslom:

[link]

[link]

[link]

2018. nov. 27. 19:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Angol nélkül tényleg ne vágj neki. Még hobbiszinten sem, ugyanis elenyésző mennyiségű használható dokumentáció van magyarul.
2018. nov. 29. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Angol nélkül sehogy.

De tarthatok oktatást óránként 2000 Huf-ért. :D

2018. nov. 30. 22:58
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2018. dec. 4. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!