Hogyan kell megoldani ezt a feladatot? C# nyelv
int money = Int32.Parse(Console.ReadLine());
int use = 10;
int day = 0;
Console.WriteLine("Zsebpénz: " + money);
while(money >= use) {
day++;
money -= use;
Console.WriteLine("A(z) " + day + ". napon " + use + "Ft-ot költött és maradt neki " + money + "Ft-ja.");
use += 5;
}
Console.WriteLine("A(z) " + (day+1) + ". napra " + money + "Ft-ja maradt és igy csak " + day + " napig tudta költeni a pénzét.");
A fenébe, de nehezen ébredek! Fussunk neki még egyszer:
Na, akkor legalább ketten már biztosan megírtuk Kérdező leckéjét...
"megírtuk meg" meg.
Bár én nem írtam le az egészet direkt, hogy a kérdező is gondolkodjon.
@#14:
Hát bocs, én a melléfogásomat utólag észrevettem és helyesbítettem, nagyjából ennyit tudtam tenni, a kiradírozására sajnos már nem terjed ki a hatásköröm. Persze, ettől még lehet rajta ironizálni, de remélem, nem terjed el szélesebb körben ez a gyakorlat, és a többség marad a weplapos ámokfutónál, ha mókázhatnékja van.
Ha megfigyelted, én még annyit sem írtam, de a megjegyzésem nem is téged célzott. Az igaz, hogy Kérdezőtől eddig egy sort sem láttunk, de azért három és fél órával a kérdés után még semmivel sem szolgált rá, hogy #11 otrombán megalázza a lustasága miatt.
#15 bocs ,de amit írtam azt nem gúnyosan akartam írni... még ha annak is olvasod.
🙁
Ezeket a kérdéseket nem is szeretem kiteszik ide háha valaki megcsinálja a házit...
Egy halom megoldás van a neten,ha nem is ez a feladat van pontosan,de ilyenekből tengert lehetne fakasztani.
Ha ilyen egyszerű feladatott nem tud megoldani, akkor az elejétől kéne megtanulni az alapokat.
tabaki 11-es vagyok
nem szoktam ennyire leírni a kódot az ilyen kezdőknek
de elgondolkodtam ezen most, hogy adok neki 1 kódot 1:1-be ami fent van neten (itt) és ha ezt beadja akkor a tanár rátalálhat a kérdésre esetleg (nekem volt régen olyan tanárom aki a fogalmazásokra rákeresett neten)
viszont ha a kérdező használja az eszét és tanul a kódból és tényleg odateszi magát, akkor még lehet belőle valami
az hogy ez segítség vagy káros ez csak utólag derül ki
@#18:
Hajlok arra, hogy neked is igazat adjak, de tisztábbnak érzem előbb valamennyi önmozgást elvárni a kérdezőtől, hogy kiderüljön: Érdemes-e egy kis segítség mellett meghagyni neki a felfedezés örömét, vagy tényleg csont hülye, és mindenki jobban jár, ha viszi a kész kódot, aztán csinál vele, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!