Otthon informatika tanulás teljesen kezdőként? (diákként)
Sziasztok! Szőrnyen rossz vagyok infóból, eleve a tanár sem valami segítőkész, soha nem értek semmit, nem is magyaráz jól, igazából csak annak sikerül megértenie, aki egy kis hajlandóságot mutat a tantárgy iránt. Hát én nem ilyen vagyok.
Bár nem vagyok annyira reál beállítottságú, szeretném fejleszteni magam, és informatikát tanulni otthon, szabadidőben. Már tanultam magamra angolt, bioszt, úgyhogy tudom, hogy könnyen megértem magamtól is az új anyagot, sőt jobban motivál, ha magamtól tanulhatok valamit.
Viszont fogalmam sincs, hogy hol/hogy kezdhetnék neki itthon. Tudtok oldalakat, könyveket ajánlani, amik átfogóak, alapszinten magyaráznak? Viszont nem szeretnék alapszinten megmaradni, szóval, ha elég tájékozott leszek az informatikát illetőleg, továbblépnék abba az irányba ami tetszik.
Tömegkérdés, ha magadtól jobban megy a tanulás, akkor nézz utána a dolgoknak googlen.
"Viszont fogalmam sincs, hogy hol/hogy kezdhetnék neki itthon."
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
...és még sok más hasonló link...
"hol/hogy kezdhetnék neki itthon"
hol? Internet
hogy? videók, tutorialok, könyvek, fórumok (itt is először keresgélés), stb.
mi módon? akaraterő + kitartás, egy nap annyit rászánni, amennyit csak tudsz. Ennyi az egész.
Mindenkinek ezt válaszolják, csak ki ilyen formában, ki olyan formában.
Ha konkrétumokat szeretnél, akkor konkrét kérdést tegyél fel. Milyen nyelv érdekel, azon belül is milyen technológia, van-e próbálkozásod (példakódod), amit feltöltöttél egy kódmegosztó oldalra, stb. Mást már nem hiszem, hogy tudnának ajánlani, a lényeg mindig mindenben, nem csak a programozásban a kitartás és előbb-utóbb rájössz úgy is, hogy jó irányba haladsz-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!