Azt hogy tudom meg, időfüggvénnyel, hogy egy régi dátum között és egy mostani között mennyi idő telt el? A kérdés az lenne, hogy hány napja születtem? De nem megoldást szeretnék, hanem "rávezetést".
Figyelt kérdés
2018. nov. 2. 21:15
2/8 A kérdező kommentje:
Az oké,csak azt nem tudom, hogy a régi dátumot hogy kapom meg, melyik függvénnyel kell dolgoznom, hogy a régit megtudjam?
2018. nov. 2. 21:18
3/8 anonim válasza:
Megnézed az anyakönyvi kivonatodban.
5/8 anonim válasza:
Az "általános" megoldás az, hogy a dátumot átalakítják Unix időbélyeggé (az 1970. január 1 00:00:00 UTC óta eltelt másodpercek száma) - erre minden nyelvben van megoldás - majd az így kapott másodperceket tároló egész értékeket egymásból kivonják, és átalakítják napokká (ugye egy nap az 86400 másodperc).
6/8 anonim válasza:
Milyen "rávezetést" szeretnél egy kivonásra és egy osztásra?
Fogod a két timestampet (nyelvtől függően vagy másodpercben vagy ezredmásodpercben lesz) a későbbiből kivonod a korábbit és elosztod: 60*60*24-el (músodperc) vagy 1000*60*60*24-el (ezredmásodperc) lefelé kerekíted és megkaptad az eltelt napok számát.
7/8 A kérdező kommentje:
utolsó,m pl. olyat, amilyet az 5-ös adott... Még jó, hogy vannak emberek akik megértik a kérdést!
5-ös, köszönöm!
2018. nov. 3. 19:49
8/8 A kérdező kommentje:
Itt a válasz:
$szuletes=mktime(0,0,0,26,03,1976);
$eltelt_napok = (int)((time()-$szuletes)/(24*60*60));
2018. nov. 3. 20:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!