Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » VBA dátumok összefűzése?

VBA dátumok összefűzése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az új munkahelyemen heti többször kell hosszú oszlopokat összefűznöm .az A oszlopban van a dátum, B oszlopban a rendelések száma, D oszlopban egy másik dátum oszlop és a mellette E oszlopban a másikfajta rendelések száma. Az a feladatom hogy minden dátumot írjak ki és ha mindkét nap van rendelés akkor mindkét adat ha csak az egyik nap akkor is legyen ott ,de csak pl az A oszlopból (ami épp nem üres,mellette üres legyen pedig a másik termékből). Elkezdtem tanulgatni a VBA-t,de még.van hová fejlődnöm .

2018. okt. 29. 16:35
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocsi,lemaradt hogy persze Excelben csinálom . For és do ciklussal próbálkoztam eddig csak valami mindig rossz volt.
2018. okt. 29. 16:37
 2/7 A kérdező kommentje:
És do while ciklussal számoltam meg hogy hány fajta termékünk van az egyik és a másik fajtából
2018. okt. 29. 16:40
 3/7 anonim ***** válasza:

A leírás elég zavaros, nem derül ki belőle az se hogy az egy sorban található adatok egymáshoz tartoznak-e ...

A pivot táblát próbáltad? Ismered?

2018. okt. 29. 21:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tartoznak minden esetben egymás mellé,de van amikor a két dátum megegyezik . A pivot tábláról még nem halottam .
2018. okt. 29. 23:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi nem megy rajta? Tök egyszerű.
2019. jan. 5. 03:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem kell ehhez VBA, kimutatástáblát (Pivot) kell készíteni a tartományból és ott megfelelő dimenzióba húzni az oszlopokat(mezőket)

Az általad kívánt eredmény így elérhető...

2019. jan. 10. 09:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Na ez kicsit régi, ezt se olvassa senki, mindegy... :/
2019. jan. 10. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!