Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal: Két tömb összefűzése...

Pascal: Két tömb összefűzése és azonosak törlése. (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kellene egy olyan programot írnom ami 2 tömb adatait összefésüli, azokat az elemeket pedig ami az 1. tömbben benne van de a 2-ban nincs egy 3. tömbbe helyezi át. Próbáltam volna keresni neten is, turbo pascal könyvben is ezekre példát de nem találtam olyat ami pont ezt csinálná. Addig eljutottam hogy a két tömb elemeit meghatározom és kiíratom de nem tudom hogyan lehetne kiszűrni az azonos adatokat.

A segítséget előre is köszönöm!

2016. dec. 4. 19:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

"hogyan lehetne kiszűrni az azonos adatokat"

Egyenlőséget nem tudsz vizsgálni? Akkor már most fejezd be, és menj el matek korrepetálásra.

2016. dec. 4. 19:35
 2/14 SimkoL ***** válasza:
2016. dec. 4. 19:52
 3/14 A kérdező kommentje:

De képzeld el tudok, emelt faktra járok. De mivel a pascalban nem vagyok még járatos így nem tudom milyen paranccsal lehetne ezt megcsinálni.

Tegyük fel van egy 'a' tömböm és egy 'b' tömböm megtöltve adatokkal. Hogy tudom megvizsgálni az azonosakat? Elnézést ha nagyon primitív a kérdésem de mivel nincs rutinom a program használatában föleg nem a tömbök kezelésében akkor elnézést de azt hittem itt kaphatok egy kis segítséget.

2016. dec. 4. 19:58
 4/14 anonim ***** válasza:
23%
Ciklussal végigmész mindkét tömb elemein és megnézed, hogy egyenlő-e...?
2016. dec. 4. 20:00
 5/14 A kérdező kommentje:
#2 köszi szépen, az ottaniak alapján megpróbálok valamit összehozni
2016. dec. 4. 20:06
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

"De képzeld el tudok, emelt faktra járok. De mivel a pascalban nem vagyok még járatos így nem tudom milyen paranccsal lehetne ezt megcsinálni."

Fölöslegesen erőlködsz.

2016. dec. 4. 20:10
 7/14 A kérdező kommentje:
Szia pendragon, tetszik az értékelésed, szerintem te se erölködj tovább ;)
2016. dec. 4. 20:21
 8/14 SimkoL ***** válasza:
Mutasd mire haladtál, kijavítjuk neked, ha nem jó.
2016. dec. 4. 20:24
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Tudod, két azonos adattípus komparálása nem nyelvspecifikus kérdés, úgy hogy fölösleges volt az emelt szint, semmire nem mész vele.
2016. dec. 4. 21:23
 10/14 anonim ***** válasza:

for i = 1 to n do

begin

t=false;

for j = 1 to m do

if x[i]=y[j] t=true;

if t=true do

begin

k++;

z[k]=x[i];

end;

end;

2016. dec. 5. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!