Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha megtanulok programozni...

Ha megtanulok programozni könnyen talalhatok állást?

Figyelt kérdés

Ha neki ülnek otthon és csak úgy iskolai végzettség nélkül elkezdenek tanulni programozni tehát nem lennének róla papírjaim hogy tudok programozni akkor van rá esély hogy könnyen találok munkát ha megtanulok mondjuk egy nyelvet?

És ha igen milyen nyelvet/nyelveket érdemes megtanulni?

2018. okt. 6. 10:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem valószínű.
2018. okt. 6. 10:52
 2/9 anonim ***** válasza:
könnyen aligha! amúgy meg 'próba cseresznye..'
2018. okt. 6. 11:56
 3/9 anonim ***** válasza:

Először angolul tanulj meg, aztán lehet választani programozási nyelvet is.

Persze azt se ártana ha tisztáznád magadba melyik irányt akarod követni, web, app, stb.

2018. okt. 6. 12:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Egy nyelvet megtanulni nem kimondottan nehéz, és nem is piacképes tudás, nyelvtől függetlenül rengeteg technika van amit ismerni kell ahhoz hogy hatékonyan tudj dolgozni. A referencia sokkal fontosabb mint a papír szinte kivétel nélkül mindenhol, ha megnézed az álláshirdetéseket a szakirányú végzettség csak nagyon ritkán feltétel(hacsak nem multihoz mész). Minden elméleti anyagot meg lehet tanulni otthon, iskola nélkül(ez nem összekeverendő az oktatóanyaggal, arra mindenképp szükséged van ha nem akarsz egy helyben toporogni), de könnyű álláskeresésre semmiképp sem számítanék a helyedben. Nyelvválasztással kapcsolatban annak van a legtöbb értelme szvsz ha olyan nyelvet választasz ami hatékony a területen ami érdekel, a következő 2-3 évet ezzel fogod tölteni, nem hátrány ha érdekel. Esetleg az első pár hónapban érdemes lehet valami könnyen tanulható nyelvet használni, pl python t szokták javasolni az utóbbi években, könnyebb értelmezni a legtöbb nyelvnél, pláne kezdőként.
2018. okt. 6. 13:49
 5/9 anonim ***** válasza:

vagy referencia vagy papír szükséges (vagy mind2)!

van olyan opció is, hogy egy cég beiskoláz és pár hónap alatt egy tanfolyamon elsajátíthatod az alapokat, de a cég mondja meg, hogy milyen nyelvet kell tanulnod és később mit kell dolgoznod

tanulás alatt is kapsz már fizetést

ennek a pontos feltételeit nem ismerem, de már több helyről hallottam, pl a múltkor fizetős folyamon voltam és ott mondta az oktató, hogy milyen jó eredményeik voltak ezeknek a kezdőknek

2018. okt. 6. 17:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Az igazság az, hogy még egy OKJ-s szoftverfejlesztő végzettséggel is nehéz állást találni, hiába gyártod a referencia projekteket... legalábbis olyat, amit az újságokban olvasol.
2018. okt. 8. 22:09
 7/9 anonim ***** válasza:

#6:

akkor lehet nekem volt baromi nagy szerencsém, de én még az utolsó szabad nyaramat sem tudtam kiélvezni, mert több helyről kaptam ajánlatot, pedig referenciám nem volt benne

még az utcán is szembe jött a munka néha (mondjuk inkább amikor már főállásban dolgoztam)

a volt osztálytársaim nagy része alkalmatlan lenne, kb el sem tudnák látni a feladatokat, én is munkahelyen tanultam meg rengeteg dolgot

viszont akkora hiány van, hogy a cégek már fizetnek azért embereket, hogy kitaníttathassák és náluk dolgozzanak

2018. okt. 8. 22:20
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen, neked szerencséd volt.

Én évig voltam munkanélküli, pedig a jelenlegi cégemnél én vagyok az egyik legjobb szakember, tehát bőven el tudtam volna látni a feladatokat máshol is.

Nem mindenkinek jön össze az élet.

2018. okt. 9. 08:39
 9/9 anonim ***** válasza:

"Ha megtanulok programozni könnyen talalhatok állást?"

Igen. Pl. programozói állást állítólag könnyebb úgy kapni, ha az illető tud programozni. Logopédusi állás megszerzésnél viszont nem feltétlenül jár előnnyel a programozási ismeret.

2018. okt. 10. 02:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!