Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Angol es a programozas?

Angol es a programozas?

Figyelt kérdés

Sziasztok ti akik tudtok angolul es a doksikat, esetleg videokat is ertetitek specifikusan tanultatok az angolt, hogy kb csak informatikai kifejezeseket/szavakat tanultatok vsgy ti is ugyan ugy mint az atlag, hogy vannak temakorok pl utazas, ahhoz megtanulsz x szot(persze ha mar a nyelvtan megy).

stb stb.

Kivancsi vagyok hogy aki informatikaban jartas hogy tanulta az angolt.

nekem az angollal vannak problemaim.

2018. okt. 1. 05:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy kezdtem, mint bárki, az alapok nem különböznek, de voltam olyan bátor, hogy hamar elkalandoztam az engem érdeklő témák felé és saját magam kezdtem cikkeket olvasni, videókat nézni felirattal és próbáltam belőlük kihámozni a lényeget. Ez jól hatott az általános angol tudásomra is, mert rutint adott.
2018. okt. 1. 06:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én kifejezetten meg akartam tanulni angolul, ezt sorozatokból / fórumokról / játékokból tettem. Angol középfokúm van, kb mindent megértek már felirat nélkül is, németet is így kezdtem el tanulni, szerintem hatásos csak nagyon lassú, de ha olyat csinálsz adott nyelven, amit élvezel, akkor az nem gond.

Nem hiszem hogy kizárólag a technikai szavakra korlátozódó szókincs elég lenne... Talán a nagyon steril, szűkszavú dokskhoz igen, de tutorialokhoz, vagy olyan részhez ahol meg kell értened valamit már biztosan kevés.

Az utazást jó, hogy felhoztad, teljesen feleslegesnek hangzik, de pl az adatok nagyon sokszor utaznak internetes környezetben, és biztos van rengeteg kifejezés ami adott kontextusban előfordul.

2018. okt. 1. 07:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Olvass sokat, nézz sok videót, és nem fog gondot okozni az értés. Az írást, beszédet gyakorolni kell.
2018. okt. 1. 08:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Én általános suli első osztálytól tanultam az angolt. Szerencsére volt egy nagyon jó tanárnőm, aki megalapozta a nyelvtudásomat, mert megszerettette a nyelvet. A nyers nyelvtan helyett rövid novellákat, dalszövegeket elemeztünk, nyelvi játékokat játszottunk, ami érdekessé tette a tanulást.

Később persze magamtól kezdtem olvasgatni és a programozáshoz szükséges doksikat is angolul keresni.

Az is sokat segített a szókincsemen, hogy angol nyelvű filmeket eredeti hanggal, idegen nyelvű filmeket meg angol felirattal néztem. Hála ezeknek, 90%-os felsőfokú angolom van, gyakorlatilag anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet.

2018. okt. 1. 08:52
 5/8 Dongaben ***** válasza:

Más tapasztalatát írom le:

Programozó ismerősöm, a "# 2".es válaszadóhoz hasonlóan angol nyelvű játékok, és sorozatok, filmek segítségével indított. És, mivel szórakoztató is volt egyben, így könnyebben "ragadt meg" neki fejben.

Magam nem vagyok informatikus, de az angolra szükségem van, és a "filmes" tanulás nekem is bejött.

2018. okt. 1. 09:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Én eredetileg csak bizonyos zeneszámok címét akartam tudni, később ez a számok szövegére is kiterjedt, majd amikor a számítástechnika belépett az életembe, akkor az adott még egy lökést, hogy tanuljam a nyelvet.

Jellemző volt, hogy mindig csak annyit tanultam, amennyi éppen szükséges volt, de végül odáig eljutottam, hogy ha beszélni nem is igen tudok, de bármilyen szakszöveget, könyvet elolvasok és megértek, ami angol nyelven íródott.

Ezt hívják úgy, hogy passzív angol, ami a magyar számítástechnikusokra, fejlesztőkre abszolút jellemző is. Legalábbis az én generációmra.

2018. okt. 1. 19:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha elég berakok egy magyar tutoriál videót vagy egy akármilyen dokumentációt akkor megérted.

Ugyan ez van azzal is aki tud angolul. Aki nem az nem tud angolul.

Az nem angol tudás, hogy "Nekem van egy B2es nyelvvizsgám és 2-3x beszéltem pár túristával" :) Meg ilyenek...

2018. okt. 1. 20:15
 8/8 A kérdező kommentje:
szeptemberbe kezdem az egyetemet mernoki inf. szerintetek addig fel fejlesztehto az angol olyan szintre, hogy legalabb a doksikat tudjam ertelmezni megfelelokeppen?
2018. okt. 2. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!