Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#, teniszeredmény tárolás,...

C#, teniszeredmény tárolás, hogyan?

Figyelt kérdés
Egy teniszverseny kezelő programot szeretnék csinálni. Nem nagyon tudom kitalálni,hogy tároljam illetve kezeljem a mérkőzések eredményeit? Ugyebár ez nem egy foci eredmény, hogy 3:1 és akkor a magasabb gólszámot elérő csapatot továbbjuttatja a program. Egy teniszmeccs eredménye ugyebár lehet pl.: 6:1 4:6 7:5. Van rá ötletetek,hogyan tudnám ezt megoldani? Köszönöm

2018. szept. 23. 17:50
 1/2 anonim ***** válasza:
Csinálsz szép saját osztályokat.
2018. szept. 23. 17:55
 2/2 anonim ***** válasza:

1. lépés: Megnézzük, hogyan is nyerhetünk a teniszben:

[link]

Állítólag nagyon egyszerű, csak 6 game-et (1 játszma/set) kell nyerni (2 pont előnnyel és minimum 6 ponttal), de 6:6 esetén tiebreak is van (ahol a 13-dik játék dönt). Szóval állítólag egyszerű, csak én nem fogtam fel elsőre, pedig ping-pongozni szeretek is... :-)

[link]

...és 2010-ben volt az eddigi leghosszabb szett, ami 11 óra 5 percig tartott és 3 nap alatt bonyolították le, szóval tényleg egyszerű!

A lényeg:

1.: Létrehozol egy 2-elemű tömböt:

[link]

...hogy tárolni tudd az eredményeket: 6:1, 4:6, 7:5

A 2010-es meccsből kiindulva (70:68), a tömb dimenziója se legyen túl kicsi, de túl nagy sem.

2.: De ahogy az első hozzászoló is mondta, akár egy Match osztályba is szervezheted, ami tartalmazza a Set-eket, azok meg a Game-eket.

[link]

3.: A választott módszernek megfelelően végigmész a tárolt adatokon, és az "egyszerű" pontozásnak megfelelően összeszámolod ki mennyit nyert és eldöntöd ki nyert.

2018. szept. 23. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!