Vélemények a középiskolai programozás-oktatásról?
Értem. Szóval úgy gondolod, hogy az Office csomag megtanulásához egy évtizednyi izzasztó gyakorlás szűkséges? Afelől kétségem sincs, hogy a HTML fontos, viszont gyerekjáték a rendes programnyelvekhez képest. Prog-on igenis azokat, illetve logikai matematikát kéne oktatni (mivel a rendes matekórák anyaga nem nagyon érinti ezt a témát), a HTML pedig - mint azt mondtam - kényelmesen elférne az alapinfón, az office csomag lecserélésével.
A számítástechnika most válik az általános műveltség részévé.
Nagyon jól teszik, hogy csak ilyen sekélyesen oktatják, mert nem mindenki akar vagy tud programozóvá lenni.
Ahogy az ének-zene is, úgy a programfejlesztés is speciális képességeket igényel.
Ha a tornaórák számát triplájára emelnék, akkor sem lenne több magyar olimpikon, pedig keze-lába mindenkinek van és a testnevelés biztos, hogy hasznosabb egy fejlődő szervezet számára, mint a gép előtt rohadni órákon át.
"a HTML pedig - mint azt mondtam - kényelmesen elférne az alapinfón, az office csomag lecserélésével."
Az általad említett "alapinfó" feltételezem az átlag, nem informatikai irányba orientálódó diákoknak számára készült tananyag. Nekik nem annyira lényeges a HTML nyelv perfekt ismerete (mikro fog egy pénzügyes, egy szobafestő, egy fodrász, stb... HTML- és CSS-nyelvet használva weboldalt készíteni?).
"Prog-on igenis azokat, illetve logikai matematikát kéne oktatni (mivel a rendes matekórák anyaga nem nagyon érinti ezt a témát)"
Jó, majd tanulod az egyetemen. Csőstül. Szórják is kifelé a nebulókat vele.
"Nem valószínű, hogy egy szobafestő növendék informatikai szakra jelentkezik."
Oké, de nem lértetted meg.
Az általad alapinfónak nevezett tárgy a nem informatikai orientáltságú - ide tartozik a szobafestő is - nebulók számára készült tananyagot tartalmazza. Ezt neked - mint informatika iránt érdeklődőnek - is ismerned kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!