Mit ismételjek át a középiskolai matematikából, ha gazdasági informatika/programtervezői informatika szakra szeretnék majd menni? (évekkel ezelőtt érettségiztem)
Proginfóról tudok nyilatkozni. Általában első félévben analízis van (függvényelemzés, határértékszámítás, deriválás, integrálás), illetve diszkrét matek - ez ilyen nagyon vegyes felvágott (alap mátrixműveletek, némi algebra stb). A többi matek az meg vagy ezekre épül vagy pedig nem olyan matek, amilyenre gondolsz (hanem ilyen logikai/számítástudomány).
Ha nagyon át akarsz nézni valamit, akkor én a függvényekkel kapcsolatos dolgokat mondanám. De én a helyedben (ha nagyon nagyon tanulhatnékom lenne - nem, nincs:D), akkor középszintű érettségis feladatsorokon rágnám át magamat. Ha utána nagyon unatkoznék (dehogy:D), akkor elkezdeném a deriválás/integrálást (csak az alapokat).
De igazából mindent nulláról kezdtek, csak nagyobb ütemben.
Ami tényleg kell (semmi sallang nélkül)
Függvényekről kb. minden
Átalakítások(fv. táblában benne van, de készség szinten kell menjen)
Jah és a logika nagyon legyen meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!