Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki leírná a quick basic...

Valaki leírná a quick basic program kódjait?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel engem csak addig jutottam el hogy egy szöveget írtam le zöld színnel a többit nem tudom interneten nem írja ami fontos csak a bla bla bla hülyeségeket.

Volt egy quick basic könyv de eltűnt rejtélyes módon.

#Quick basic
2018. aug. 7. 11:48
1 2
 11/17 tabaki ***** válasza:

„Parancsok (commands) az operációs rendszer szintjén vannak, programnyelvekben viszont utasítások (instructions) léteznek csak.”

„a "parancs" és az "utasítás" szinonimaként szerepelt”

A mikroszámítógépes (egyébként még QickBasic előtti) idők beégetett basicjeit nyugodtan lehet az oprendszer részének tekinteni. A basicet a mostani python-interpreterhez hasonlóan közvetlen műveletvégzésre és fájlban tárolt kód futtatására is lehetett használni. Ennek megfelelően a finnyásabb szakírók igenis hangsúlyozták a különbséget az azonnal végrehajtandó parancsok és a programba írt utasítások között -- ennek viszont az volt az alapja, hogy a közbeszéd csakugyan nem csinált ügyet az efféle nüanszokból.

Modern gépekre javaslom ezt a remake-et:

[link]

... illetve a FreeBasic is használható QBasic kódok fordítására a parancssorba illesztett -lang qb opcióval, vagy a programba írt '$lang: "qb" direktívával:

[link]

2018. aug. 7. 23:01
 12/17 anonim ***** válasza:
2018. aug. 8. 00:02
 13/17 tabaki ***** válasza:
Bocs, reggelre kelve vettem csak észre, hogy a QB64-et már #4 ajánlotta.
2018. aug. 8. 10:21
 14/17 anonim ***** válasza:

"Ha megnézed az 1980-as, 1990-es évek Basic-kel foglalkozó tankönyveit, szakirodalmait a "parancs" és az "utasítás" szinonímaként szerepelt"

Szerintem kár ezen vitázni, valószínűleg csak a "command" fordítási variációiról van szó. :)

2018. aug. 8. 11:39
 15/17 anonim ***** válasza:
ott van a fentebbi linken (csak az aláhúzás karaktereket kell kiszedni) feketén-fehéren, hogy mi micsoda.
2018. aug. 8. 15:16
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem engedi megnyitni, ezt írja ki: a dns valamilye nem található.
2018. aug. 8. 21:10
 17/17 tabaki ***** válasza:

#12 utólagos engedelmével felraktam egy normálisabb helyre:

[link]

2018. aug. 8. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!