Játékkészítéshez melyik programnyelvet/programnyelveket tanuljam?
A Unity Engine-nek a C# a programozási nyelve, az Unreal Engine-nek a C++. Ezek a népszerűbbek. Én az előbbit javaslom.
Itt találsz csomó video anyagot arról, hogy hogyan zajlik a játék készítés Unity-re:
Játékot a népszerűbb nyelvek bármelyikén lehet készíteni.
De ehhez meglehetősen sokfelé ágazó ismerethalmaz, elsősorban programfejlesztői gyakorlat szükséges.
A UNITY és más hasonló engine-ek programozása nem igazán játékkészítés, még akkor sem ,ha a dolog végeredménye egy használható játékprogram lesz, mivel annak lényegét más hozta létre.
"A UNITY és más hasonló engine-ek programozása nem igazán játékkészítés, még akkor sem ,ha a dolog végeredménye egy használható játékprogram lesz, mivel annak lényegét más hozta létre."
Várj én tudok jobbat:
Az std és más hasonló lybrary-k használata nem igazán programozás, mivel annak lényegét más hozta létre.
Előre megírt programnyelv és fordító használata nem igazán programozás, mivel annak lényegét más hozta létre.
Betonkeverő, bolti tégla és bolti cement használata nem igazán házépítés, mivel annak lényegét más hozta létre.
"Előre megírt programnyelv "
Az milyen???
" aztán rájössz!"
Én már rájöttem.
Csak az a baj, hogy te nem.. :)
Unityben jó példa a RUST akár (grafika szempontjából)
én is unity motort használok
3 nagy motor felkapott: Unity, Unreal, Cry Engine
0-ról írni játékot elég bonyolult, rengeteg ismeretre szükséged van, egy játékmotor nagyban megkönnyíti a dolgokat, főleg ha multi platformra szeretnéd, esetleg VR AR.....vagy valami speciális technológiát még mellé csapni
egy komolyabb játékmotor megírásához komoly tudásra van szükség, viszont a nagy játékmotorok alapból elég nagy "végterméket" hoznak létre
tehát egyszerűbb játékokat érdemesebb egyszerűbben megoldani, viszont egy komplex játékhoz sokkal később állhatnál neki, ha te ínád motort
egy bizonyos határ fölött megéri saját cél specifikus motort írni, ha már annyira kiforrott a koncepció (pl wow és hasonló nagy játékok esetében)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!