Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan írnátok le azt a...

Hogyan írnátok le azt a tudásszintet, amivel valakit felvesznek junior programozó állásra?

Figyelt kérdés

Nehezen mondható meg, hogy az ember mennyire tud programozni egy adott nyelven, mert nagyon relatív, mi számít kevés tudásnak, és mi soknak, mert mindig van több. A tudás megszerzésének forrása is változó: egyesek egyetemet végeztek, de nem biztos, hogy van elég gyakorlatuk, mások kihagyták az egyetemet, így nincs akkora elméleti hátterük, de a gyakorlatban már nagyon jól elsajátítottak egy vagy két nyelvet.

Mihez tudnátok kötni azt, hogy ez vagy az a tudás már elég ahhoz, hogy felvegyenek valakit egy jó junior állásra Budapesten nettó 300-350 körüli fizetéssel? Mit tud megcsinálni egy junior, mit várnak el tőle?

2018. júl. 11. 18:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23%
Hat engem ugy vettek fel juniornak hogy nagyjabol 1 eve kezdtem el otthon tanulni a 0-rol programozni, raadasul webfejlesztes iranyaban, de szoftverfejlesztonek vettek fel. A minimalis alapokat kellett tudni az interjura, de egyaltalan nem a technikai tudas erdekelte oket hanem az elszantsag es a motivaltsag. Juniornal soha nem az a lenyeg h jelenleg mennyire vagy jo, hanem hogy latjak e benned a potencialt hogy 1-2 ev alatt megterul a beled fektetett ido.
2018. júl. 14. 13:52
 12/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, elmondanád, hogy milyen kezdőfizetéssel vettek fel ilyen előzmények után?
2018. júl. 14. 16:58
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Csak a miheztartás kedvéért írom le, hogy téged, mivel még életedben nem dolgoztál fejlesztőként, nem fognak felvenni 350 nettóval, nem fognak felvenni 300 nettóval sem, sőt, felejtsd el a 250 és a 200 nettót is.

Ha esetleg valahova mégis felvételt nyersz, az úgy fog kinézni, hogy kapsz diplomás minimálbért 3 hónap próbaidőre és egy igéretet, hogy ha beválsz, akkor majd emelnek.

Ez meg vagy megtörténik, vagy nem.

A junior fejlesztő egyébként messze nem az, amit te képzelsz (tudásszint). A junior fejlesztőnek (is) van tudása, de (még) nincs gyakorlata, vagy ha van, az nagyon kevés.

2018. júl. 14. 23:24
 14/15 A kérdező kommentje:
# 13 Programozni lehet, hogy tudsz, de az élethez nem értesz. Nem tudom, honnan vettél össze ennyi hülyeséget, de nincs is kedvem rájönni. Sehol nem írtam olyat, hogy a jelenlegi tudásommal én el akarok helyezkedni, és sehol nem mondtam olyat, hogy szerintem milyen a junior fejlesztő... hiszen éppen ezt kérdeztem. A marhaságokat azért jó lenne megtartani, és csak a kérdésre válaszolni. A programozáshoz lehet hogy értesz, de úgy tűnik, az emberekhez nem igazán.
2018. júl. 14. 23:38
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ne vedd túl komolyan az itt válaszolókat! Csomó frusztrált ember jár ide, aki csak bele akar rúgni valakibe. Mindenki előadja, h 10-20 éve programozó, aztán akkora marhaságokat hordanak össze, hogy az ember másnapig röhög rajtuk.
2018. júl. 17. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!