Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Netbook teljesítmény növelés?

Netbook teljesítmény növelés?

Figyelt kérdés
Dell inspiron mini 1012 netbookom teljesítményét szeretném egy kicsit meg növelni, akár programmal, akár új hardverrel(persze nem több tízezerért)a nagyobb fogyasztás nem probléma. Kérlek segítsetek
2010. jún. 17. 19:13
 1/6 anonim ***** válasza:

A laptopot nem igazán lehet fejleszteni.

Maximum több ram, ha lehet még bele tenni, de a netbookoknál nem tudom ez, hogy van, de nagyobb tesóknál általában lehet.

2010. jún. 17. 19:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Vegyél bele több memóriát.

Ha windows van rajta, akkor meg tegyél fel linuxot.

Javaslom az ubuntut.

A live-initramfs csomaggal megtudod csinálni, hogy az egész a ramból fusson .

Nekem is onnan megy az egész rendszer.

A ha van több mint 2GB ramod akkor megéri.

Ha feltelepítetted a rendszert akkor utána csak egy squashfs -el tömörített fájlrendszert kell csinálnod a rendszerből. Miután a live intramfs-t feltettd az már betudja tölteni ezt a fjlrendszert.

Ha hozzáadtad a grubhoz akkor már csak restart kell és az egész a ramból fut.

Sokkal-sokkal gyorsabb és csendesebb mintha awinchesterről futna. Ha meg SSD van a gépben annál meg mindenféleképpen jobb. Annyi hátránya van hogy új dolgot akarsz maradandóan telepíteni akkor normál módban kell telepítened és frissíteni a squashfs fájlt.

2010. jún. 17. 19:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, de valami kevésbé drasztikusra gondoltam, valami más progi esetleg?
2010. jún. 17. 19:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Más program nincs amitől nőne a teljesítmény. Sajnos legtöbször nem a programoktól függ hanem a hardvertől.

Ez sem olyan drasztikus csak elsőre hangzik így.

2010. jún. 17. 19:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Úgy tudom ebbe a netbookba nem lehet annyi ramot tenni sajnos. De azért köszi a segítséget
2010. jún. 17. 19:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát pl ha 1 gb van benne és ha azt kiveszed és beleraksz egy 2gb osat akkor sokkal gyorsabb lesz.
2010. jún. 18. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!