Hogyan tudok yii2-ben adatbázisban tárolt adatokat módosítani?
Ismerkedem a yii2 advanced nevű keretrendszerrel. Csináltam CRUD-ot is, és azt módosítottam kép feltöltésére is új adatok felvételekor.
Azt szeretném megcsinálni, hogy adatok módosításakor (update) lehessen képet is módosítani. Addig eljutottam, hogy a képet feltölti a megadott mappába, de az adatbázis bejegyzést nem tudom módosítani.
Az sem gond, ha új modelt kell létrehoznom. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet módosítani a már meglévő adatokat az adatbázisban (SQL-ben UBDATE tábla SET oszlop='érték' WHERE oszlop='valami')?
A kérdés az, hogy az SQL-ben használatos "UPDATE tabla SET oszlop='érték' WHERE oszlop='valami'" feladatot hogyan lehet végrehajtani yii-ben, magyarán hogyan tudok a yii-ben adatbázis bejegyzést módosítani?
A CRUD-ról egyébként lemondtam, mert sok dolgot nem tudok benne megvalósítani, amit szeretnék.
Végül rátaláltam, ha valakit érdekel:
$adatb = Yii::$app->db;
$vegrehajt = $adatb->createCommand("UPDATE tabla SET $oszlop='$ertek' WHERE $keres = '$ker'");
$vegrehajt->query();
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!