Emelt érettségi info-ból?
Jövőre szeretném letenni, de lesz benne programozás, de nem tudom melyik nyelvet tanuljam meg annyira, hogy egy olyan feladat sikerüljön (nem tudom milyen feladat ezt már nem részletezte a tanár mert pont kicsengettek), a tanár pascal alapút javasol, Java jó lenne?
Előre is köszönöm a segítséget!
#8 Azért (is) javasolják a legtöbben a Pascalt, mert a Pascal az egyik legalkalmasabb nyelv az érettségire, könnyen tanulható, amit az érettségin teljesíteni kell, azt nagyon könnyen meg lehet benne csinálni, és amenynire tudom, konkrétan a Pascal nyelvet tartják szem előtt, amikor magát az érettségi feladatot összeállítják.
C-vel szerintem ne próbálkozzon, ha jót akar magának, C-ben ugyanis rettentő körülményes tud lenni az adatok beolvasása. Mire C-vel eljut odáig, hogy hiba nélkül be tudta olvasni az adatokat, addigra lejár az ideje :D MAradjon a könnyen használható nyelveknél, Pascal, Python, ilyesmi. Az meg, hogy milyen nyelvvel fognak kezdeni az egyetemen teljesen lényegtelen, majd megtanulja akkor, ha odaért, fölösleges magát kínoznia vele csak azért, mert majd egyszer talán azt fognak tanulni az ögyötömön. Tanuljon olyan nyelvet, ami tetszik neki és/vagy az aktuális igényeit kielégíti.
Oké, de a pascalt semmire sem tudja használni. Arra meg nem jó, hogy csak megtanuljon programozni, mert rengeteg más nyelv van ami hasznos és könnyen megtanulható.
Meg a nehéznek beállított nyelvek sem kifejezetten nehezek. Főleg, hogy a szakközép iskolákban is imádják a C oktatását.
Amúgy gondolj bele. Sokan tanultak régebben lóvári nyelvet csak hogy meglegyen a nyelvvizsgájuk az egyetemhez. Az is óriása baromság volt, csak azért tették mert az volt a könnyű megoldás.
Ha olyan szakirányba megy, ahol soha az életben nem kell programozni akkor nyugodtan tanulja meg a pascalt, de ellenkező esetben nem érdemes...
Köszi a válaszokat!
A tervem a játékfejlesztés ezért kéne egy olyan nyelv amit az érettséginél is és későbbi munkáim során is tudok hasznosítani.
13#
Akkor már inkább Scratch. Ez ténylegesen megtanítja az alap koncepciókat és nem dob rögtön a mélyvízbe.
Nem azt mondtam, hogy az első nyelvével kell egész élete során foglalkozni, csak tudjon valamit kezdeni azzal a nyelvel. Tudon egy appot építeni magának vagy egy dinamikus weboldat, hogy legyen valamilyen motivációja :)
Az meg, hogy te pascallal kezdted ... jó neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!