Valaki nézzen már rá, hogy jó ez a megoldás? <? Php
<?php
function szerkesztheto($a,$b,$c){
$szerkeszthetoe=false;
if(($a+$b>$c)&&($a+$c>$b)&&($b+$c>$a)){
$szerkeszthetoe = true;
}else{
$szerkeszthetoe = false;
}
if(!$szerkeszthetoe){
return "nem szerkeszthető";;
}else{
return "szerkeszthető";
}
}
echo szerkesztheto(4,6,7);
?>
"Ja, ez volt a nagy probléma? Akkor szerkesszétek meg a (-4, -6, -7) háromszöget:)"
Látod, pontosan erről beszélek, hogy rendkívül amatőr a hozzáállás.
Amit Te említesz az egy kis hiba. Hiányzik a kódból a bemeneti paraméterek ellenőrzése. Ezt könnyű megtalálni, 2 perc hozzáadni, könnyű tesztelni, nem változtat se a működésen se a visszafelé kompatibilitáson. Apró bug.
Amiről én beszélek, az tervezési hiba. Nehéz beazonosítani (ahogy itt rajtam kívül senkinek sem szúrt szemet), elrontja a visszafelé kompatibilitást és (ráadásul gyengén típusos és interpretált nyelv lévén) ki tudja hány helyen okoz hibás működést. Ez NAGY hiba.
#21 Szerinted amatőr hiba nem tesztelni a paramétereket nempozitív értékekre. Szerintem amatőr hiba nem észrevenni, hogy nem szükséges tesztelni őket, mivel az algoritmus hibabiztos ilyen szempontból. :D
A tervezési hiba pedig pont annyira jelentős, amekkora a tervezett program kaliberje. Egy 6 soros kis kód esetében szinte semmi jelentősége nincs.
"#21 Szerinted amatőr hiba nem tesztelni a paramétereket nempozitív értékekre. Szerintem amatőr hiba nem észrevenni, hogy nem szükséges tesztelni őket, mivel az algoritmus hibabiztos ilyen szempontból. :D"
Lehet, hogy PHP-ben szokásos az ilyesmi, de komolyabb nyelvekben ilyenkor szokás kivételt dobni, mert nem vártak a bemenő paraméterek, és ennek elrejtése további, mélyebb hibákat rejthet el.
"A tervezési hiba pedig pont annyira jelentős, amekkora a tervezett program kaliberje. Egy 6 soros kis kód esetében szinte semmi jelentősége nincs."
Csakhogy a programok ritkán 6 sorosak.
A tervezési hibák viszont annál gyakoribbak.
Szóval pont ilyenkor érdemes megtanulni a jó tervezési mintákat és felismerni a hibásakat.
Ez a lecke most ingyen volt tőlem.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!