Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki nézzen már rá, hogy jó...

Valaki nézzen már rá, hogy jó ez a megoldás? <? Php

Figyelt kérdés

<?php

function szerkesztheto($a,$b,$c){

$szerkeszthetoe=false;

if(($a+$b>$c)&&($a+$c>$b)&&($b+$c>$a)){

$szerkeszthetoe = true;

}else{

$szerkeszthetoe = false;

}

if(!$szerkeszthetoe){

return "nem szerkeszthető";;

}else{

return "szerkeszthető";

}

}

echo szerkesztheto(4,6,7);

?>

2018. jún. 14. 20:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Ja, ez volt a nagy probléma? Akkor szerkesszétek meg a (-4, -6, -7) háromszöget:)"

Látod, pontosan erről beszélek, hogy rendkívül amatőr a hozzáállás.

Amit Te említesz az egy kis hiba. Hiányzik a kódból a bemeneti paraméterek ellenőrzése. Ezt könnyű megtalálni, 2 perc hozzáadni, könnyű tesztelni, nem változtat se a működésen se a visszafelé kompatibilitáson. Apró bug.

Amiről én beszélek, az tervezési hiba. Nehéz beazonosítani (ahogy itt rajtam kívül senkinek sem szúrt szemet), elrontja a visszafelé kompatibilitást és (ráadásul gyengén típusos és interpretált nyelv lévén) ki tudja hány helyen okoz hibás működést. Ez NAGY hiba.

2018. jún. 15. 18:39
 22/25 anonim ***** válasza:

#21 Szerinted amatőr hiba nem tesztelni a paramétereket nempozitív értékekre. Szerintem amatőr hiba nem észrevenni, hogy nem szükséges tesztelni őket, mivel az algoritmus hibabiztos ilyen szempontból. :D

A tervezési hiba pedig pont annyira jelentős, amekkora a tervezett program kaliberje. Egy 6 soros kis kód esetében szinte semmi jelentősége nincs.

2018. jún. 15. 18:58
 23/25 anonim ***** válasza:

"#21 Szerinted amatőr hiba nem tesztelni a paramétereket nempozitív értékekre. Szerintem amatőr hiba nem észrevenni, hogy nem szükséges tesztelni őket, mivel az algoritmus hibabiztos ilyen szempontból. :D"

Lehet, hogy PHP-ben szokásos az ilyesmi, de komolyabb nyelvekben ilyenkor szokás kivételt dobni, mert nem vártak a bemenő paraméterek, és ennek elrejtése további, mélyebb hibákat rejthet el.

"A tervezési hiba pedig pont annyira jelentős, amekkora a tervezett program kaliberje. Egy 6 soros kis kód esetében szinte semmi jelentősége nincs."

Csakhogy a programok ritkán 6 sorosak.

A tervezési hibák viszont annál gyakoribbak.

2018. jún. 15. 19:01
 24/25 anonim ***** válasza:
Ez viszont 6 soros. Szóval?
2018. jún. 15. 19:27
 25/25 anonim ***** válasza:

Szóval pont ilyenkor érdemes megtanulni a jó tervezési mintákat és felismerni a hibásakat.

Ez a lecke most ingyen volt tőlem.

Sok sikert!

2018. jún. 15. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!