Valaki nézzen már rá, hogy jó ez a megoldás? <? Php
<?php
function szerkesztheto($a,$b,$c){
$szerkeszthetoe=false;
if(($a+$b>$c)&&($a+$c>$b)&&($b+$c>$a)){
$szerkeszthetoe = true;
}else{
$szerkeszthetoe = false;
}
if(!$szerkeszthetoe){
return "nem szerkeszthető";;
}else{
return "szerkeszthető";
}
}
echo szerkesztheto(4,6,7);
?>
Akkor leírom, mert látom senki más nem kompetens a témában.
Ilyet, hogy egy matematikai feladatot számító függvény visszaad egy stringet, hogy "szerkeszthető", ilyet soha nem csinálunk. Használhatatlan.
Összemossa a frontend és backend szerepét.
Ez a függvény adjon vissza egy logikai értéket, hogy szerkeszthető-e vagy sem, és majd a hívó oldali kód eldönti, hogy mit kezd az eredménnyel: kiírja-e egyáltalán, milyen nyelven, milyen formában, vagy csak tovább számol vele.
Szintaktikailag kis különbség, szemantikailag HATALMAS.
#14 Sejtettem, valami apróságba kötsz csak bele :D Mármint, félreértés ne essék, igazad van, csak épp ez a legirrelevánsabb dolog egy olyan kódnál, ami még csak nem is működik jól.
Akkor megsúgom, mi a hibaforrás, amit én kiszúrtam: kerekítési hiba. Próbáljátok ki a függvényt úgy, hogy 2.1, 2.2, és 4.3 az értékek, és láss csodát, ki fogja köpni, hogy bizony szerkeszthető a háromszög. Pedig nem kéne annak lennie. A hiba javításához célszerű a feltételvizsgálatban tetszőleges tizedes jegyig kerekíteni az értékeket (erre való a `round` függvény), hogy ezt a hibát elkerülhessük.
"Ez a függvény adjon vissza egy logikai értéket, hogy szerkeszthető-e vagy sem, és majd a hívó oldali kód eldönti, hogy mit kezd az eredménnyel: kiírja-e egyáltalán, milyen nyelven, milyen formában, vagy csak tovább számol vele."
?
Mivel? Logikai értékkel számol tovább???
A logikai érték maximum arra jó hogy eldönti tovább számol-e, szerintem most már nem kéne osztanod az észt itt mert nem maradt semmi neked...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!