Hogyan tudok adatbázis-szervert készíteni? Milyen kliens/szerver szoftvert ajánlotok hozzá?
Szeretnék készíteni egy kisebb alkalmazást, amit egy távoli adatbázis-szerverhez (privát hálózaton) csatlakozva kérdezi le az adatokat.
Pl.: Itthon az egyik gépemen fut az adatbázis-szerver. A kliensszoftver (amit én készítek) egy másik gépemen fut és szeretne a szerver-adatbázistól lekérdezni adatokat.
#4:
"Ezt tudom"
Ennek ellenére topiknyitó kérdésedben mégis "adatbázis-szervert" akarsz "készíteni" - ami már adott.
"hogyan tudnék egy multi-user szoftvert készíteni"
Ez egy összetett feladat: az alkalmazott nyelvtől és az adatbázis típusától függ. Minden nyelvnél van valamilyen programozói felület - Java-nál például a JDBC, C#-nál az ODBC - ami elvégzi a csatlakozást, kezeli a lekérdezéseket, stb...
"Szia! Bocsi, bénán fogalmaztam a kérdést.
Én példul egy C#.net-es alkalmazáshoz szeretném ezt kipróbálni. Tehát MSSQL vagy MySQL lehet."
Lehet más is - például PostgreSQL illetőleg sok egyéb - csak legyen hozzá megfelelő driver.
"Ez ok, de nem tudsz valami tippet adni, hogy hogyan tudom összerakni a hálózatot, amin a két gépem kommunikál a központi szerverrel?"
A szervernek kinevezett gépen beállítasz a privát hálózatnak megfelelő fix IP-címet, feltelepíted a neked tetsző adatbázis-szervert, bekonfigurálod rajta az IP-címet, létrehozol egy adatbázist, a hozzá való felhasználót és jelszót.
Ezek után el kezdened megírni a klienset, abban megadod a szerver IP-címét, az adatbázis nevét, felhasználónevét és jelszavát. Ha az adatbázis-kapcsolat létrejött, akkor lehet továbblépni a táblák létrehozásához a lekérdezések kezeléséhez.
"Nincs valami oldal vagy irodalom, amit tudsz ajánlani Nekem? Én próbáltam keresgélni a neten, de nem nagyon találtam."
Két dolognak nézz utána: egyrészt az adott adatbázis kezelésének, másrészt a C# ODBC-nek. Mind a kettőhöz elérhetőek tananyagok, dokumentációk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!