Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Oldal elrejtése, amíg nem...

Oldal elrejtése, amíg nem vagy belépve?

Figyelt kérdés
Hali! Unatkoztam, úgyhogy kitaláltam hogy csinálok egy html-es oldalt. Kis mértékben ollózgatok, de az a célom, hogy mire befejezem, addigra minden alapot megfelelő szinten tudjak. Szeretnék egy funkciót, hogy belépek egy előre megadott névvel és jelszóval, és így megjelenik egy aloldal (amit akár a főlapon is keresztűl ellehet érni, de csak akkor ha be vagyok lépve). Semmi komoly összvisz 1 felhasználóról lenne szó. A login form már megvan és akár így meg is lehetne hogy az xy.html lapra eldobjon, de azt akkor oldalelemzéssel bejelentkezéssel is le lehetne nyomozni. Valaki megtudna dobni egy erről szóló anyaggal vagy videóval? (Másfél órás videót találtam eddig, és ott mysql-t állít fel. Nem hinném hogy egyetlen egy felhasználó miatt ezt én is megszeretném csinálni :D )

#HTML #html alapok #html login
2018. máj. 31. 21:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Egy userhez nem kell adatbázis (habár úgyis meg kell tanulnod), de szerver oldal mindenképp.

A képlet meg egyszerű: Ha nincs belépve, akkor elirányítod az oldalról.

2018. máj. 31. 21:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Főoldal: belépő form

Form feldolgozás: ha a username = abc és a jelszó = xyz, akkor session-be beteszed, hogy login = igaz

Védett aloldal: ha nincs beállítva a session login valtozó, akkor átirányítás (redirect) a főoldalra

2018. jún. 1. 14:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Külön akarod kezelni a front- és a backendet. Frontended van, most meg kéne tanulnod valami backend programozási nyelvet. A legkönyebb a python, de sokan PHP-t használnak. Van megoldás arra is, hogy javascriptet használj, de ahhoz lekéne szedned pár dolgot.

Ha megvan a nyelv, akkor csak annyit kell csinálnod, hogy a HTML formod átpasszolja a felhasználó nevet me a jelszót a backendnek, az leellenőrzni és továbbirányítja a felhasználót a megfelelő oldalra.

2018. jún. 9. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!