Miért nem tudom beprogramozni az Arduino MEAGA 2560-t? Többi lent!
Beálítottam mindent (port, alaplap típus, processzor) de így sem tudtam beprogramozni. A program szerintem jó csak mással van gond. Itt a hibaüzenet:
Arduino: 1.8.1 (Windows 10), Alaplap:"Arduino/Genuino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)"
C:\Users\Benedek Ã?ron\Desktop\CNC_code\CNC_code.ino:8:21: fatal error: AFMotor.h: No such file or directory
compilation terminated.
exit status 1
Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.
This report would have more information with
"Show verbose output during compilation"
option enabled in File -> Preferences.
Amúgy egy CNC Plotter-t (gépet) szeretnék csinálni. Vettem egy Arduino Mega-t és egy L293D léptető motor vezérlő modult. a kettöt egymásba raktam de nem tudom beprogramozni az Arduino-t. Ha valaki tud segíteni, kérem segítsen és előre is köszönöm a válaszokat.
El kellene olvasni azt az 5 sort ami ki van kommentelve...
// select and modify the appropriate line for your operating system
// leave as null to use interactive port (press 'p' in the program)
szóval vagy meg kell nyomni valahol a p billentyűt(nincs kedvem végigolvasni a tutorialt, remélem tudod hogy hol), vagy beállítani egy konstant portot, op rendszer szerint, ott van a következő 3 sorban a példa:
//String portname = Serial.list()[0]; // Mac OS X
//String portname = "/dev/ttyUSB0"; // Linux
//String portname = "COM6"; // Windows
szóval bedugod az eszközt egy USB portba, megnézed hogy mi a Port neve, és aszerint beállítod.
Ha nem megy az angol akkor kérj valakitől személyesen segítséget.
A portot be tudtam álítani (P gomb) ezzel nincs semmi. Most nemrég valahogy sikerült futtatni a programot. A laptopomon mutatta, hogy fut a program az Arduino-n is a led villogott ami kijelzi, hogy fut a program. Aztán beraktam a Mikro Servo motrot. Nem mozdult csak enyhe sípoló hangot adott ki megszakításokkal. A léptető motrokból az egyik ugyan így a másik semmit sem reagált.
Lemértem a Servo és a léptető motrok kimenetét és a műszer szerint ad ki áramot csak elég kevés (gondolom). A Servo kimenetnél 3 volt is meg volt ami szerimtem elég kellene legyen. Nem tudom megint mi lehet a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!