Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi szükséges az Arduino...

Mi szükséges az Arduino programozásához?

Figyelt kérdés
Milyen Arduinot érdemes vásárolni? Milyen kellékek kellenének mellé(Led lámpák, kábelek stb)

2018. máj. 7. 17:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy számítógép szükséges hozzá. Minden más opcionális. Hogy mi kell pluszba, az attól függ, hogy mit szeretnél vele csinálni.

Kezdetnek megteszi egy Uno szerintem. De igazából bármelyik jó választás lehet.

2018. máj. 7. 17:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az Arduino Nano jó választás lehet. Arra kell odafigyelni, hogyha nem a hivatalos honlapjukról rendeled vagy magyar forgalmazótól, hanem mondjuk ebayről, akkor a driverrel lehet egy kis szívás az elején - ugyanis a hivatalosak MAX232 IC-t használnak soros kommunikációra, míg a kínai klónok CH340-et szoktak (merthogy olcsóbb), és egy módosított Prolific driver kell hozzá.

Másra nem nagyon van szükséged. Itt egy komplett bevásárlólista, ami induláshoz jó lehet:

Arduino+USB kábel:

[link]

Dugdosós panel:

[link]

Vezeték dugdosós panelhez:

[link]

Egy stóc ellenállás mindenféle értékben:

[link]

Némi LED:

[link]

NPN tranzisztor:

[link]

Nyomógomb:

[link]

Potméter:

[link]

Amiket szerintem érdemes még beszerezned, hogy valami látványosat is csinálhass:

Logikai szintillesztő áramkör (néhány áramkör nem 5V-tal, hanem 3.3V-tal működik, ezzel összepárosíthatod őket):

[link]

Soros Bluetooth modul:

[link]

Rotary encoder modul (ennek nem tudom, mi a magyar neve; hasonló, mint az autórádiókon a hangerőszabályzó gomb, amit így "kattogva" lehet tekerni és benyomni):

[link]

2 soros 16 oszlopos kijelző:

[link]

Soros WiFi modul szintillesztő áramkörrel:

[link]

2018. máj. 8. 02:25
 3/4 anonim ***** válasza:

2eshez még annyit szeretnék hozzátenni hogy nekem a kommunikációval nem volt gondom a kínai legolcsobb arduinokkal.

Arra figyelj oda hogy van az atmega 168p és 328p. A 328ban több memória van, ami kelleni fog ha SD kártyára akarsz írni, meg úgy általában is jó ha van

2018. máj. 8. 11:34
 4/4 anonim ***** válasza:
72%

2-esnek:

Az arduino open source hardver, tehát abban nincs "hivatalos". Bárki utángyárthatja, teszik is szerencsére, emiatt a kínaiak olcsóbbak mint az atmel félék (kb. egyharmad ár). És ugyanolyan jók, mivel a dolog lelke ugyanaz a kontroller.

A max232 ahogy a ch340 is, egy szintillesztő. Nincs semmi jelentőségük. Egyik a másiknak ekvivalense. A max232 drágább.

A kérdező vásárolhat ebay-en, aliexpress-en olyan starter kitet, amiben sok minden benne van. Ledek, érzékelők, nyomógombok, stb. Pár ezer forint az ilyenek ára.

Arduino UNO-t, vagy inkább NANO-t vegyél.

2018. máj. 8. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!