Packet Tracer feladatban segítség?
192.168.15.0 címtartomány (az alhálózatoknak)
172.16.15.0 címtartomány (a routereknek)
Adott 4 alhálózat.
3 router(A,B,C) DCE kábellel összekötve. (A 4db Serial porthoz tartozik a 172-es címtartomány, 2db 4-es alhálóba felosztva. A-B router az első 4-es B-C a második)
A router: 4.(5 host)-3.(13 host) alháló
B router: 2.alháló (20 host switchel 2db 10-es VLAN-ba osztva)
C router: 4.alháló (48 host, a router és a kliensek között 1db switch, a hostok C routertől kapnak DHCP-t.)
IP címtartomány felosztva, sehol nincs IP ütközés, se egyéb hiba. Maszkolásban sincs hiba.
Ripv2 protokolt kell alkalmazni a routereken. Alkalmaztam az összes routeren, mindenhová felvettem a szükséges címtereket, elvileg mindennek kommunikálnia kéne mindennel.
A hiba a következő:
Ha a 4. alhálóból pingetem az 1. alháló egyik hostját, csak a második és a negyedik csomag érkezik meg, az első és a harmadik request timed out üzenetet ad. Ugyanez visszafelé is igaz.
Ha a 4. alhálóból pingetem a 2. alháló egyik hostját, akkor csak az első és a harmadik csomag érkezik meg, a másik kettő request timed out.
Mi okozhatja ezt? Köszönöm a segítséget :D
Enable secret van a routeren. Én nem tudom. Így nem tudom ellenőrizni.
Bár a hiba jellege inkább egy PT bugra utal. Vagy tűzfalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!