Java feladatban valaki segitene?
Sziasztok! Nagyon kezdo vagyok, ezert kerem a segitsegeteket ehhez a feladathoz:
Készítsünk programot, amely bekér a felhasználótól egy egészszámot, és kiírja annak kétszeresét! A számot a program main() metódussal kérjük be, a számítást és a kiírást egy dupla() nevű metódus végezze!
Nekem csak az elso metodus alatt levo feladat fut le, mit csinalok rosszul?
Elore is koszi!
public static void main(String[] args) {
int a=sc.nextInt();
int b=sc.nextInt();
}
public static void dupla(int a){
System.out.println(a+" kétszerese: "+2*a);
}
Koszi masodik, ez mostanaban nekem is eszembe jut.
Ez egy oldal, ahol kérdéseket lehet feltenni. Nem tudom miért, de ebben a programozás kategóriában olyan nagyképű, segítőkésznek egy picit sem nevezhető ember van, hogy az hihetetlen.
Szóval, a kérdésedre rátérve. Amit csinálsz, alapvetően nem rossz, de mint írták, nem hívod meg. A 'b' nevű változóra semmi szükség, mivel csak egy számot kérünk be, szóval az a=sc.nextInt(); elég lesz, az már ott el van tárolva, annak akarjuk a kétszeresét (gondolom létre van hozva felül egy scanner sc néven). Mivel már csináltál egy metódust 'dupla' névvel, ezért az kész, és elviekben működnie is kéne, de mikor működjön? A program futtatásakor csak a main tartalma fut le, ha nincs benne, akkor amíg te azt nem mondod, addig nem futtatja le. Ezért is kell odatenned a bekérésed alá azt, hogy dupla(a), ezzel jelezve, hogy futtassa le azt is.
public static void main(String[] args) {
int a=sc.nextInt();
dupla(a);
}
public static void dupla(int a){
System.out.println(a+" kétszerese: "+2*a);
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!