C++ Órarend készítés?
Ennyi specifikációból elég nulla a feladat.
Végigmész a napokon hétfőtől és rakod be sorban a tárgyakat, amíg el nem fogynak a tárgyak, vagy be nem telik a napi limit.
Ha betelt a napi limit, akkor ugrás a követköző napra és ugyanez tovább.
Ha pénteken is betelt a napi limit, akkor hiba, túl sok az óra.
Ha egy valódi órarend tervezőt szeretnél csinálni, az azért jóval nehezebb feladat, de ahhoz jóval pontosabban kellene specifikálni.
Köszönöm a választ!
Még viszonylag új vagyok a c++-ben (meg úgy a programozással is csak egy éve ismerkedem) ezért nem komolyabb a sepcifikáció. Én is gondoltam arra a módszerre amit írtal, de annyi a gondom, hogyha ütközés van egy időpontban (több tárgynak is a lehetséges időpontja) akkor azt hogy kezelem le, illetve hogy tárolom a választást, hogyha a több órarend opció közül mégegyet kiakarok íratni, akkor ne ugyanez legyen.
"Én is gondoltam arra a módszerre amit írtal, de annyi a gondom, hogyha ütközés van egy időpontban (több tárgynak is a lehetséges időpontja) akkor azt hogy kezelem le"
Lineáris programozás a kulcsszó. Annál egyszerűbb megoldást nem fogsz találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!