Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Php fuggveny keszites?

Php fuggveny keszites?

Figyelt kérdés

hali olyan problemam lenne, hogy egy "avarge" fuggvenyt szeretnek letrehozni,atlag, ugye phpban nincs atlag beipitett fuggveny es nekem kell ezt deklaralnom, de itt kezdodik a gond hogy ugye van a fuggveny, de ha en nem tudom hogy hany szam lesz majd amit atlagolnom kell elore akkor higy oldjam meg a dolgot?

tetelezzuk fel van x mennyisegu adat es azt atlagolom.

alap fuggvenyt igy irnam meg hogy

function avarge($x,$y){

k=x+y

return(k/2)

}

ez az alap, de ha nem tudom elore hogy hany szamom lesz akkor honnan fogom tudni hogy mennyivel kell elosztani? :/

valahogy meg kell szamolni elotte vagy hogy?

elore is koszi a segitseget

2018. máj. 12. 13:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Rakjál tömböt a paraméterbe!
2018. máj. 12. 13:06
 2/10 anonim ***** válasza:
Average.
2018. máj. 12. 13:07
 3/10 A kérdező kommentje:

bocsi elgepeltem, telefonrol gepelek.

esetleg a tombot count fuggvennyel megszamolom? es akkor az aray-yel osztom?

2018. máj. 12. 13:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

function average($array) {

return array_sum($array) / count($array);

}

Bővebben: [link]

2018. máj. 12. 13:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, vagy ha nem akarsz tömböt akkor hagyd, hogy a function alakítsa tömbbé, és meghívhatod simán számokkal mint a példádban.

Így:

function average(... $numbers){

return array_sum($numbers) / count($numbers);

}

echo average(2,3,5,9,100);

2018. máj. 12. 13:18
 6/10 A kérdező kommentje:

"echo average(2,3,5,9,100)"

És itt a ki íratásánál miért Argument kell adnom neki?

egyszerűen a visszatérési értéket nem tudom kiíratni?

tehát szimplán így

echo függvényneve

és akkor kiírja az átlagot

2018. máj. 12. 17:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Erre elég nehéz válaszolni, mert nem tudom hogy juthat ilyen eszedbe (nem a te hibád, de nekem rég volt már, hogy ilyeneket kérdeztem).

Talán ha visszakérdezek az segít:

Ha nem adsz neki értékeket, akkor honnan tudja, hogy minek az átlagát kéne kiszámolnia?

Három lehetőség arra az esetre:

- globálisan elérhető számoknak az átlagát számolja, ami vacak dolog és macerás

- eleve bele van írva a függvénybe, hogy CSAK 5 + 9 + 10 átlagát számolja ki, annak annyi haszna van, mintha kézzel beírnád, hogy milyen számod adjon vissza 'átlagként'.

- Ha a függvény egy osztály / objektum része, és annak adatai alapján számol átlagot, akkor az viszont teljesen jó megoldás, de erősen gyanítom, hogy itt még közel sem tartasz.

2018. máj. 12. 22:27
 8/10 A kérdező kommentje:

De nem nagyon értem a dolgoz, ha a FX megkapja bemenetként egy változó értékében az adott számot akkor nekem echo-ban minek kell még ezt feltüntetnem?

"function average(... $numbers)" ezt te írtad.

"echo average(2,3,5,9,100);" és ide minek kell beírnom a számokat? nem fent a függvényem megkapta azokat változókban? $numbers változóban átadtam a függvényemnek egy értéket, és azzal szeretnék én műveleteket végezni, és nem logikus számomra, hogy kiíratásnál miért kell nekem még külön beírnom a számokat?

2018. máj. 13. 08:05
 9/10 anonim ***** válasza:

function teszt($x){

return $x;

}

Funkció -létrehozásakor- ami neki bemenetnek van írva változó, az azt jelenti, hogy küldhetsz neki adatot amit olyan néven érsz el benne.

Az itteni példában láthatod a $x -et, tehát kap valamit amit ő $x -ként fog ismerni.

Ha ezzel azt csinálod, hogy: echo teszt("a");

akkor kiírja, hogy: a

tehát neki a $x az egy 'a' string volt, magától semmilyen érték nem volt a $x-ben, a kérdésben lévő példádban sem.

Hogy ez miért jó? Mert akárhányszor más adatokkal meghívhatod a függvényeid, úgy, hogy csak egyszer írtad meg őket, ez a lényegük, az újrafelhasználás.

A kérdésedből pedig úgy tűnt ezt már tudod, lehet kusza anyag alapján tanulsz?

2018. máj. 13. 08:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Hmmm, így érthető a dolog, PHP 7 Programming Blueprints című könyvből tanulok :)
2018. máj. 13. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!