Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Munkahelyen milyen nyelven...

Munkahelyen milyen nyelven várják el a programozást?

Figyelt kérdés

Középiskolában a tanárok szeretnek minden változónak magyar nevet adni, ami kicsit furcsa egy teljesen angol környezetben. Pl.: betűHalmaz.size() kicsit furcsa... sokkal jobban érthető ha valaki charArray.size()-ot.

Magyarországon az egyetemekre és munkahelyekre is jellemző, hogy az osztályokat, csomagokat, változókat, függvényeket, tömböket és még minden mást, aminek nevet lehet adni magyarul kell megtenni?

Vagy ez csak a középiskolában elvárás?

2018. máj. 4. 20:42
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
#30: Hát a PHP-ben elég sok minden más is zavaró. :D
2018. máj. 8. 05:13
 32/41 anonim ***** válasza:

Sok minden más is zavaró benne, a leginkább a gyenge típusosság. Én egyszer küzdöttem nagyot benne, mert kétféle ÉS/VAGY operátorpárt használ, amik a precedenciájukban különböznek, de erre az apróságra nem emlékeztem, és a rossz operátortól megváltozott a kiértékelési sorrend, és erre elég nehezen jöttem rá.

Viszont azért lehet benne dolgozni, ha az ember megismeri. Távolról sem annyira rossz, mint amennyire divat fanyalogni rajta.

2018. máj. 8. 07:13
 33/41 anonim ***** válasza:
73%

#31, légy szíves, írd ide, hogy a kolléga melyik egyetemen oktat, és belinkelni az adott egyetem "oktatási anyagát" (ilyen fogalom nem létezik, de ezt persze te nem tudhatod, mert a közelében nem voltál, hogy értsed), és mutasd meg, hogy hol kéne az "oktatási anyagban" ellenőrizni, hogy mit kell tanítani azon az egyetemen a változónevekről.

Ráteszem a mai reggelimet, sőt még az ebédemet is, hogy halvány gőzöd sincs róla, vagyis csak a levegőbe beszélsz, és hasraütéssel teszel állításokat.

Hogy te nem értesz egyet a az illető tanár úr vagy tanárnő követelményeivel, az egy dolog. Hogy emiatt ebben a hangnemben hőbörögsz és óbégatsz itt, mert ezt a karaktersorozatot nehéz ennél visszafogottabban minősíteni, az már téged minősít, de ez még csak a hozzászólásod értékét nullázza le, mert nem mondtál semmi olyat, amit megalapoztál volna.

De ahhoz honnan veszed az erkölcsi bátorságot, hogy egy tisztességes egyetemi oktatóról ilyen hangon beszélj, és emberileg így megalázd? Csak azért, mert egy részletkérdésben nem értesz egyet vele, valószínűleg nem is érted.

Minden tanárnak joga van követelményeket támasztani, és ebben tízezer év óta mindig voltak egyéni különbségek. Megindokolta, hogy miért teszi, kulturáltan lehetne vitatkozni vele, amire te nem vagy képes. Elárulom, aminek te ne néztél utána, hogy nincs az egyetemeknek olyan "oktatási anyaguk", amiben az utolsó szögig szabályozva volna, hogy milyen formai elemeket kérhet számon a tanár a beadandóban. Róla maximum annyi mondható el, hogy olyasmit kér, amivel nem mindenki ért egyet. De ezt meg tudja indokolni, és van egy rendszere, amibe ez illik, és a követelményei jól teljesíthetőek. Rólad viszont annyi, hogy egy ócska útszéli kötekedő vagy.

Gondolom, hogy ha a munkahelyeden van valami követelmény, amivel nem értesz egyet, vagy aminek a fontosságát nem érted, akkor is üvöltve és toporzékolva szoktál követelőzni, hogy a főnöködet azonnal rúgja ki a miniszter vagy az ENSZ-főtitkár vagy a világegyetem, ugye?

2018. máj. 8. 07:25
 34/41 anonim ***** válasza:

@32

Nem magával a nyelvvel van gond.

Sőt az nem is olyan rossz, a gond az emberekkel van, miattuk lett vicc kategória.

A php alapból gyorsabb mint pl a java, ez igaz, de amint elkezdik behúzogatni az emberek a frameworköket egyből belassul az egész. Kis projektekhez jó, ilyen épitőipari kkv reklámoldalának szerverének szintű dolgokra.

De aki ismeri a php-t az mindent szögnek lát, mindent azzal akar megoldani, a többi nyelv szar stb. Ez mindig rossz, ha valaki ezt csinálja nyelvtől függetlenül, de a php-sok hangosabban csinálják és elterjedt, hogy szarok a fejlesztők, tehát szar a nyelv.

Plusz mi pl nem is oktatjuk, néha visszajön egy két diák, hogy miért nem oktatjuk ő azzal talált munkát, és így szar úgy szar az egyetem. De ő élete végéig megkapja a kis 2-300e forintos fizetését és onnan soha nem fog kitörni. Még pl egy java webfejlesztő(amiből jelenleg a legtöbb kell helyi cégeknek) pár év után senior majd architect lesz és hazaviszi az 5-6-900e vagy akár milliós fizetést

2018. máj. 8. 08:09
 35/41 anonim ***** válasza:
A fenti hosszabb hozzászólásom (jelenleg #33) nem a mostani #31-re vonatkozott, hanem egy másikra, amit a jelek szerint töröltek. Ezek szerint másnál is kiverhette a biztosítékot.
2018. máj. 8. 08:26
 36/41 anonim ***** válasza:

A PHP-t párszor már temették, de köszöni szépen jól van

(De ezzel most nem azt mondtam, hogy te temeted)

A tipusosság oké, de szerintem kényelmesebb, szabadabb

2018. máj. 8. 12:59
 37/41 anonim ***** válasza:
48%
Komplett vállalati rendszereket írtunk phpban és nem kis kkv-knak, de nincs ezzel baj, bármelyik nyelv jó, nem egymás kárára léteznek.
2018. máj. 8. 13:02
 38/41 anonim ***** válasza:

De. Pont ezzel van baj. Ha kalapácsod van akkor minden szög.

Célhoz választunk eszközt, nem az eszközzel próbálunk mindent megoldani. Dörzspapírral is ki lehet bontani egy falat pá hónap alatt, de ha ott a csákány használjuk azt, mert megvan 3 óra alatt.

Csak azért mert valamit ismerünk és meg lehet oldani a problémát nem biztos, hogy azzal kell megoldani.

Én is írtam big data elemző szoftvert(hobbynak) bashben, mert akkoriban bash-es korszakom volt.

Beletelt vagy 3 hónapba, és nem merek hozzányulni, mert fogalmam nincs mitcsinál.

Megírtam, és mivel működik még használom, de már bánom. Valószínűleg pythonban lett volna vagy 2 nap, és nem kapna el a fejfájás ha valamit módosítani kellene.

2018. máj. 8. 13:48
 39/41 anonim ***** válasza:
Ó a kalapáccsal kibontom a falat is. :)
2018. máj. 8. 21:52
 40/41 anonim ***** válasza:

Gondolom van valami bizottság ami eldönti mit miben kell írni

Vagy te döntöd el? Kértem hogy helyettem döntsd el?

Kértem tanácsot? Nem.

2018. máj. 8. 21:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!