Milyen játékot készítsünk?
Barátommal egy 3d játékot szeretnénk készíteni, de nincs egyértelmű ötletünk hogy mi legyen az.
A kérdés hogy ti mit látnátok vagy mit készítenétek (bármilyen ötlet jöhet ami ihkletet ad vagy már egy kész játék ötlet.)
irjátok meg minél részletesebben mire gondoltok! Előre is köszi.
Szerény véleményem szerint, ha így álltok neki, az már régen rossz. Ez a csavarhúzó és a csavarok esete. Most jelenleg az a helyzet, hogy van egy csavarhúzótok és ahhoz kerestek csavarokat, amiket megszoríthattok. Az eszközhöz kerestek problémát. Pedig ennek fordítva kellene lennie.
A másik dolog, mi nem tudjuk, hogy titeket mi érdekel; nem tudjuk, hogy mit szeretnétek (persze, egy játékok, no de olyanból is tízmillió). Ha mi mondjuk meg, hogy mit csináljatok, akkor előbb vagy utóbb elmegy majd a lelkesedés és annyi, lőttek a projektnek.
Ezért én azt javaslom, hogyha nem tudjátok, hogy mit akartok csinálni, akkor jegeljétek ezt az ötletet egy időre. Fontos, hogy mikor nekikezdtek, legyen meg a kellő elszántság, hogy be is tudjátok fejezni. Hagyjátok, hogy érjen a játékkészítés ötlete: tényleg akarom-e ezt vagy csak láttam egy menő játékot és én is akarok egy olyat?
Várjatok míg megérkezik az ihlet. És azután is csak alapos átgondolás és gondos tervezés után kezdjetek bele. Az ötleteket mindig érlelni, finomítani kell.
És újra leírom, mert szerintem fontos: ne az eszközhöz keresd a problémát, hanem fordítva.
Én a meglévő, akár közös hobbijaitokból keresnék valamit. Első játéknak egy leegyszerűsített, szimulátorféle játék például tök jó. Ha szerettek bicajozni, akkor lehetne egy versenyzős, vagy összeszerelős/managelős játék (a sportolók étkezésén és edzésterve után összeállítani a bringát, aztán megnézni mit alakít a versenyen, figyelni a motivációját, igazítani a hosszabb tornák alatt a dolgokon, fejleszteni az eszközöket a díjakból, stb...)
Ha a régi játékokat kedvelitek akkor csinálni egy doomlike vagy roguelike játékot.
Ha gitároztok, akkor egy ritmusjátékot, mint a Guitar Hero, de itt lehetne mondjuk táncosok alá játszani a zenét, vagy csinálhatnátok történeteket ha szerettek animálni és az alá (autós üldözés és rock, besurranó tolvaj és jazz, futás a városban és techno), és annyira lesz sikeres a kimenetele, amennyire eltalálja az illető az időzítést.
Az ötletek a könnyű rész, a kitartás a nehéz, én azt javasolnám, hogy csak kezdjetek el valami kicsit, amivel lehet végezni néhány hétvége alatt, és aztán ki lehet bővíteni még ha tetszik, vagy át lehet ugrani másik projektre.
3D tamagochi? :D
amúgy mi a célplatform?
VR vagy más támogatás játszik?
multiplayer bármely változata opció?
2D-re van ötletem amit szívesen játszanék, de azt majd megvalósítjuk mi :D
nagyjából mennyi idő alatt szeretnétek megvalósítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!